MIUI 12 Yine Değişti – Yeni Özellikler Var

MIUI 12, karanlık mod ve kilit ekranı için yeni özellikler alıyor. Artık bildirimler ve karanlık mod özelliği için yeni artılar var.

MIUI 12

MIUI 12 yenilenmeye doymadı gitti. Final sürümler geliyor ve bir yandan final sürümleri sunulurken ardı ardına sistem yenilemeleri de sunuluyor.

Şöyle düşünün Android 9 yayınlanıyor üzerine Android 9.1 yayınlanıyor Android 9.2 yayınlanıyor gibi. Bunu MIUI arayüzü için uyarlanmış halini düşünün. Üstelik henüz ara güncellemelerdeyiz. Büyük güncellemeler daha gelmedi bile.

Yakın zamanda yeni kamera uygulaması gelmişti. Hemen sonrasında da yeni VLOG modunun yayınlandığını söyledik. Şimdi ise karanlık modun da aralarında olduğu farklı bir düzenleme güncellemesi var.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Pro Global MIUI 12 Güncellemesini Aldı

MIUI 12 için Gelecek Son Yenilikler Neler?

Yine beta olarak yayınlanan yeni güncelleme içerisinde bazı önemli değişiklikler yakaladık. Buna göre yeni sürümde uygulama kasası bölümü de karanlık sürüme dahil ediliyor. App Vault bölümü, karanlık temaya geçtiğiniz zaman tamamen bu temaya uygun olacak şekilde güncelleniyor.

İlk düzenleme karanlık sürüm için yapılmış durumda. Bunun dışında bildirimler için de yeni bir gruplama sistemi sunuluyor. Bildirimlerin görüntülenmesinde öncelik sırasının belirlenmesinin yanında, kilit ekranı için hangi bildirimlerin nasıl gözükeceği konusunda da düzenlemeler yapabileceksiniz.

Bildirim yapılandırması da tamamen kullanıcıların özelinde olacak. Ayarlamaları nasıl yapmak istiyorsanız o şekilde yapmanıza izin verilecek.

Bu özellikler yeni mini güncellemenin içerisinde tespit edilen yenilikler. Pil konusunda da bir düzenleme olduğu söyleniyor ama pil konusunda yapılacak olan düzenlemenin tam olarak nasıl çalışacağını biz de bilmiyoruz.

Beta aşamasındaki güncellemenin final sürümüne ne zaman kavuşacağı konusu da açıklanmış değil. Fakat bu ara güncellemeler de şöyle bir şey var ki güncelleme beta sürümü yayınlandıktan sonra 1 hafta içerisinde Çin için final sürüm güncellemesi yayınlanıyor. Sonrasında 1 hafta içerisinde de global MIUI 12 sürümü için yeni güncelleme yayınlanıyor.

Yani yine ortalama 2 hafta içerisinde tüm cihazlara ulaşan bir güncelleme olacağını düşünüyoruz. Her cihazın yeni özellikleri alacağını da her zamanki gibi hatırlatalım.