MIUI 12 Yeni Bir Arayüz Tasarımı ile Güncellendi

MIUI 12 yeni arayüz tasarımıyla beraber güncellendi. Bu kez yayınlanacak olan güncelleme arayüze yeni tasarımla ekliyor.

MIUI 12

MIUI 12, cihazlarda kullanılmaya başladıkça sürüm hakkında değişiklikler yapılmaya başlandı. Telefonlarda yapılan testler sonrasında geliştiriciler yeni arayüzü daha nasıl değiştirebilecekleri üzerine fikirler üretmeye başlıyor.

Testlerde kimi zaman yeni özelliklerin sunulmaya karar verildiğini görüyoruz kimi zaman ise yeni bir tasarım düzenlemesine karar verildiğini görüyoruz. Ek özellikler konusunda çok fazla değişiklik yapıldı.

Bunları gördükçe sizlerle paylaşıyoruz fakat artık sadece özellikler konusunda değişiklikler ya da yenilikler yapılmıyor. Beraberinde tasarımsal açıdan da değişiklikler yapılıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Pro Android 11 Güncellemesi Aldı

MIUI 12 Yeni Güç Arayüzü ve Ses Kontrol Tasarımları

Son tasarım değişikliği de gelen yeni güncellemede ortaya çıktı. Aslında biz bu değişikliği MIUI 13 arayüzü için bekliyorduk. MIUI 13 arayüzü sonrasında güç kontrol çubuğu tasarımının değişeceği ve yeni bir animasyonun kullanıcıları konusunda bilgiler vardı.

Fakat güncelleme geldikten sonra gördük ki bu MIUI 13 için beklenen bir özellik değil. Bu doğrudan 12 sürümü için beklenen özelliklerden bir tanesi. Yeni tasarıma baktığımız zaman ise kapatma menüsünün yepyeni bir sürgülü animasyon tasarımına geçtiğini görüyoruz.

Telefonu kapatmak için dairesel bir çubuğu yukarı taşımak, yeniden başlatmak için ise aşağı taşımak gerekiyor. Burada kullanılan animasyonlarda da değişiklikler olduğunu zaten söylemiştik.

Bunun dışında ses kontrol çubukları ve rahatsız etmeyin modu için de tasarım değişikliklerine gidilmiş durumda. Ses kontrol çubukları için daha iyi bir tasarıma geçiş yapan marka, rahatsız etmeyin modunu da yeni bir buton olarak ses çubuklarının hemen altına eklemiş durumda.

Yeni tasarımlarla MIUI 12 iyice profesyonelleşecek gibi duruyor. Daha MIUI 13 sürümünü görmeye çok var ve Xiaomi’nin bu süreçte kesin olarak mevcut arayüz üzerine eğileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bakalım daha tasarım kısmında ve teknik yetenekler kısmında değiştirilmesi beklenen çok özellik var.

Başta pil konusunda iyileştirmeler bekliyoruz. Tabii ki bunun için animasyonlarda da bir geçiş olması gerekiyor. Animasyonlar şu an pilin en büyük düşmanı gibi duruyor.