MIUI 12 Sound Assistant Global Versiyona Gelmeye Başladı

MIUI 12 Sound Assistant özelliği global olarak da yayına açılmaya başladı. Yeni özellik tam olarak neler getiriyor?

MIUI 12 Sound Assistant

MIUI 12, tek bir noktaya odaklanmadı. Görsel olarak önemli gelişmeler var evet ama bunun yanında daha birçok konuda geliştirme var. Mesela ses konusunda. Yeni arayüzle beraber ses için de çok önemli düzenlemeler geldi. Bunlardan birisi de MIUI 12 Sound Assistant sistemi olmuştu.

Öncesinde bu konuya ilişkin bir yazı paylaştık. O zamanlar sistem Çin sürümünde yayınlanmıştı ve yaygın olarak sunuluyordu. Çin sürümünde yapılan yayınlar tamamlandı yani tüm Çin’de güncelleme alan cihazlar bu özelliğe kavuştu. Şimdi ise global sürümüne sıra geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 ile Gelen İşinize Çok Yarayacak Ses Özelliği!

MIUI 12 Sound Assistant Herkese Geliyor

Tüm kullanıcılara gelecek ve global dağıtımı da başlamış olan sistemin tam olarak ne işe yaradığını bir kez daha hatırlayalım. Önceki yazımızda da bu konuda bilgi vermiştik ama yine vermek istiyorum.

Bu sistem ile aynı anda farklı uygulamalar için ses kontrolleri yapılabiliyor. Diyelim ki bölünmüş ekran kullanıyorsunuz ve aynı anda hem YouTube uygulamasını hem de Facebook uygulamasını çalıştırdınız.

İki uygulamanın ses seviyesini ayrı ayrı ayarlamak istiyorsunuz. Facebook uygulamasından gelecek olan herhangi bir ses için ses seviyesini ayrı ayarlayabiliyorsunuz YouTube için ses seviyesini ayrı ayarlayabiliyorsunuz.

Bunun yanında bildirim sesleri de ayrı ayrı ayarlanabilecek. Ses seviyelerinin ayrı ayrı ayarlanmasını sağlayacak olan MIUI 12 Sound Assistant özelliğinin her cihaz için gelmesi ne kadar zaman alacak bilemiyoruz ama beklentimiz çok bir zaman geçmeden bu özelliğin tüm kullanıcılar için geleceği konusunda.

Şu da var ki yeni MIUI 12 sürümleri ve güncellemeleri de geliyor. Gelecek olan yeni güncellemeler de ses asistanının daha çok değiştirilmesi söz konusu olabilir. Ses asistanı nasıl güncellenecek bunu zamanla öğreneceğiz. Şu an ki hali bile kullanıcılardan takdir almaya yetti.