MIUI 12 ile Fotoğraflara Yeni Gizlilik Koruması Geliyor

MIUI 12 sürümüne gelecek olan yeni güncelleme ile fotoğrafların güvenliği arttırılacak. Fotoğraflara nasıl bir güvenlik sistemi geliyor.

MIUI 12

MIUI 12 güncellemeleriyle beraber gizlilik kuralları adeta baştan yazılmaya başlandı. Kullanıcıların bilgilerini korumak için sürekli yeni gizlilik korumaları sunulmaya başladı. Bir önceki güncellemede panoya erişim için yeni gizlilik kuralları geleceği açıklanmıştı.

Panoya erişim isteyen uygulamalar için bir izin sistemi yayınlanmıştı. Kullanıcılar izin vermediği sürece hiçbir uygulamanın panoya erişimi olmuyordu. Şimdi de benzer bir sistem galeri için geliyor. Bu kez de uygulamaların galeriye olan erişimlerine sınırlama geliyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Beklenenden Erken Gelecek

MIUI 12 ile Fotoğraflar Korunacak

Yayınlanan yeni güncelleme sonrasında galeriye erişim sistemi de tamamen kullanıcıların iznine kalacak. Diyelim ki herhangi bir sosyal medya uygulaması galerinizdeki fotoğraflara erişmek istiyor. Bu durumda size bildirim gelecek ve işlem yine sizin onayınıza kalmış olacak.

Hem okuma kısmında hem de yazma kısmında izinler verilmesi gerekiyor ki bu da fotoğraflara erişim noktasında tam güvenliğin sunulduğu anlamına geliyor.

Şimdilik Wechat uygulaması üzerinde denenen izin sisteminin yakın zamanda diğer sosyal medya uygulamaları için de geçerli olacağı söyleniyor.

Şu an için Çin sürümünde yayınlanan yeni beta içerisinde yer alan güncelleme, yakın zamanda Global sürüm için de yayınlanmış olacak. Global sürümde de MIUI 12 sisteminin nasıl bir etki yaratacağını göreceğiz.

Galeri erişimi, kamera erişimi, DCIM erişimi, fotoğraf uygulamaları erişimleri için gelecek olan izin sisteminin tam olarak nasıl bir performans göstereceği global sürüm yayınlandıktan sonra öğreneceğiz.

Pano sisteme erişim sınırlamasını deneyimlemiş ve güvenlik konusunda söylendiği gibi yeni bir döneme geçildiğini görmüştük. Uygulamaların panoda yazılı bilgilere erişmesi tamamen kullanıcı kontrolüne kalmıştı. Şimdi fotoğraflar için aynı sistemi deneyimleyip ne kadar başarılı olduğunu görme zamanı geliyor. Dediğimiz gibi güncellemenin yayınlanmasını bekleyeceğiz.