MIUI 12 için Kamerada Önemli Değişiklik Geliyor

MIUI 12 kamera arayüzü için yeni değişiklikler yolda. Kamera arayüzü konusunda yapılacak değişiklikler neler?

MIUI 12

MIUI 12 kamera uygulaması, zaten yeni sürüm yayınlandığı gibi değiştirilmişti. Arayüz yenilenmiş ve önemli artılarla güncellemeler almıştı. Fakat kamera arayüzünde yapılan değişikliklerin sınırlı kalması istenmedi.

Kamera arayüzünde yapılacak olan değişikliklerin güncellemelerle beraber yenilenmeye devam edeceği söylenmişti. Bu da oldu ve güncellemelerle beraber arayüz kısmı hafif hafif değişmeye başladı. Özellikle son güncelleme beklenen önemli değişikliklerin adım atıldığı bir sürüm güncellemesi olacak.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 ile VLOG 2.0 Modu Geliyor

MIUI 12 Kamera Arayüz Paneli Yenileniyor

Kamera arayüzü için simgesel ve tasarımsal boyutta bir değişim söz konusu. Uygulamada fotoğraf modları daha basit bir şekilde gösteriliyor ve simgelerinde de önemli değişiklikler yapılmış durumda.

Sadece simgelerin değiştirilmesi bile VLOG modu, gece modu, belgeler, Panorama gibi kısımlarda çok kolay geçişler yapılmasını ve kullanıcıların bu geçişleri çok kolay anlamasını sağlamış.

Simgeler daha anlaşılır kılınmış ve yerleşim iyileştirilmiş ama bununla sınırlı kalmamış. Bunun yanında arayüz için özelleştirmeler de gelmiş. Simge yerleşimlerini artık kullanıcılar istedikleri gibi özelleştirebilecekler.

Size en kullanışlı kamera arayüzü ya da kamera menüsü nasıl geliyorsa o şekilde düzenlemenizi yapabilirsiniz. “Daha Fazla” menüsüne girerek elinizin altında olmasını istediğiniz modlar ve yeni seçenekleri de ekleme şansınız olacak.

Değişen arayüz işinizi çok daha kolaylaştıracak anlaşılan bu. Peki, MIUI 12 yeni kamera arayüzü ne zaman gelecek? İşte asıl soru burası. Kamera arayüzü için yapılacak olan güncelleme yayınlandı. Yayınlandı ama hala beta sürümünde olarak yayınlandı.

Önce bu güncellemenin nihai sürüm olarak yayınlanması gerekiyor ve sonrasında da Çin dışına çıkması gerekiyor. Şimdilik bizim bu değişiklikleri gördüğümüz sürüm Çin beta sürümü. Ne zaman değişiklikler yayınlanır ve global final sürümüne gelir o zaman biz de global sürüm için yayınlanmış olduğunu sizlerle paylaşırız.

Bir süre daha beklemek lazım orası kesin. Bir yandan da şu var ki MIUI 13 gelene kadar 12 sürümü daha çok özelleştirme alacak gibi duruyor. Bu güncellemeler tüm gelişimin işareti.