MIUI 12 Harika Bir Kamera Güncellemesi Aldı

MIUI 12 sürümüne kamera için kaliteyi arttıracak ek bir güncelleme geldi. Artık çekimler daha kaliteli olacak.

MIUI 12,

MIUI 12, kamera arayüzü üzerinde önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Kamera arayüzünde simgesel değişiklikler yapılmasının dışında yeni sürümün kamera yetenekleri de arttırıldı. Bundan sonra kamera konusunda arayüze yeni bir özellik gelmez derken, beklenmedik bir şekilde bir güncelleme daha geldi.

Aslında bakarsanız gelen bu yeni güncelleme öyle basit ya da küçük çaplı bir özellik güncellemesi olmadı. Gelen bu güncelleme akıllı telefonunuzun kamera yeteneklerini bir hayli arttıran bir güncelleme oldu. Hem fotoğraflar için hem de videolar için yeni özellik yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Pro Android 11 Güncellemesi Aldı

MIUI 12 Kamera Güncellemesi Sonrası Gelen Özellikler

Güncelleme direkt olarak yapay zekaya hitap ediyor. Önce fotoğraflardan bahsedelim. Yapay zeka ile görüntü iyileştirme sistemi olarak gösterilen yeni sistem, çekilen görüntülerdeki nesnelerin yapay zeka ile tanımlanmasının ardından en iyi şekilde düzenlemeleri yapıyor.

Canlı olarak görüntülediğiniz görüntüler, modlara göre analiz ediliyor. Bina, bitki, araç ve benzeri şekilde nesneler belirleniyor ve yapay zeka buna göre bir iyileştirme yaparak, görsellerdeki renklerin daha gerçekçi olmasını sağlıyor.

Fotoğraflar için gelen bu yeni özelliğin dışında, videolar için de özellikler gelmiş durumda. Videolar için de HDR desteği öne çıkarılmış durumda. HDR iyileştirmesi olarak söylenen bu özellik sayesinde de kullanıcılar video çekerken, videoda daha fazla ayrıntı yakalanıyor ve renkler yapay zeka ile daha canlı bir hale getiriliyor.

Doğrudan kaliteyi arttırmak odaklı olarak yayınlayan yeni MIUI 12 kamera güncellemesinin Avrupa için de sunulduğunu belirtelim. Sadece güncellemenin geldiği akıllı telefonlar ilk etapta sınırlı oldu.

Şu an bu özellik Redmi K20 modelinde ve Xiaomi Mi 9T modelinde yayınlandı. Sınırlama olacak mı bir açıklama yok ama bu özelliği kullanmak için Android 11 güncellemesi alan ve en az Snapdragon 730 işlemciye sahip olan akıllı telefonlar gerekebilir. Özellik detaylandığı zaman biz de yeni bilgileri vermeye devam edeceğiz. Telefon desteği konusunda biraz daha zamana ihtiyaç var.