MIUI 12 Eklem Hareketleri Güncellemesi Aldı

MIUI 12 eklem hareketleri için güncelleme aldı. Huawei markasını taklit eden özelliğin detayları.

MIUI 12 eklem hareketleri

MIUI 12 için işler hızlanmış durumda. Xiaomi bir nevi güncellemelerin tamamlanmasını bekliyormuş. Güncelleme çoğu akıllı telefona geldikten sonra yeni özellikler kazanmaya başladı. Daha iki gün önce kamera için gelen yeniliklerden konuştuk. Şimdi MIUI 12 eklem hareketleri güncellemesi aldı.

Eklem hareketleri güncellemesi Xiaomi’nin Çinli kardeşi olan Huawei markasını taklit edeceği bir özellik olacak. EMUI işletim sisteminin sevilen özelliklerinden biri olan parmak eklem hareketleri Xiaomi akıllı telefonlara gelmiş olacak.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Harika Bir Kamera Güncellemesi Aldı

MIUI 12 Eklem Hareketleri Nasıl Çalışacak?

Eklem hareketlerinin nasıl çalışacağı konusunda bir dizi görsel de yayınlanmış durumda. Bu görsellere göre birebir olarak Huawei akıllı telefonlarında yer alan özellikleri göreceğiz. Mesela parmağınızla kapı çalar gibi hafifçe ekrana tıkladığınız zaman ekran görüntüsü alabileceksiniz.

Ekran parlaklığını arttırmak ya da azaltmak için kullanılacak olan hareketler, kısmi olarak ekran görüntüsü almak için kullanılacak olan parmak hareketleri gibi tüm eklem hareketlerinin telefonlara eklendiğini göreceğiz.

Bu güncellemenin teknik kısımda getireceği yenilikler. Teknik kısmını geçip güncellemenin geleceği cihazlara baktığımız zaman, farklı bir detay var.

Şu an için güncelleme Çin içerisinde Redmi K30s modellerine yayınlanmış durumda. Bu modeller Xiaomi Mi 10T akıllı telefonlarının Çin versiyonu olarak bilinen modeller. Telefon tasarım olarak bile birebir aynı. Bizim düşüncemiz şu ki eklem hareketleri güncellemesinin bir cihazda denemelerinin yapılması gerekiyordu.

Eklem hareketleri güncellemelerinin bir cihaz için testleri tamamlanacak ve güncelleme sorunsuz olarak MIUI sürümüne entegre edilecek. Eğer bir sorun yaşanmaz ve kullanıcılar da bu özellikleri sevecek olursa, 12 sürümünü alan tüm cihazlar için güncellemeler gelecektir. Cihazlarda herhangi bir özellik sınırlamasının olacağını düşünmüyoruz. Yani 12 sürümüne çıkmış olan her cihaz, eklem hareketleri güncellemesini alması için müsait.

Redmi K30s dışında Xiaomi Mi 10T modellerinde de bu denemelerin yapılıp yapılmayacağı ise net değil. Bunun için de yakında bilgi gelecektir.