MIDC 2020 Geliştirici Konferansı Kapsamında Xiaomi Neler Söyledi?

MIDC 2020 Geliştirici Konferansı kapsamında Xiaomi'nin açıkladığı bilgiler ve son veriler neler? Marka yeni bir tanıtım yaptı mı?

MIDC 2020 Geliştirici Konferansı

Koronavirüs olmasına rağmen Xiaomi geliştirici konferansı etkinliğini ertelemedi. Geçtiğimiz gün MIDC 2020 Geliştirici Konferansı düzenlendi. Konferans kapsamında MIUI 13 gibi yeni arayüzlerin bilgilerinin verilmesi bekleniyordu.

Fakat istediğimiz detaylı bilgileri alamadık. Yeni sürümden çok detaylı olarak bahsedilmedi. Bunun yerine hem markanın ne kadar büyüdüğü belirtildi hem de bazı başka yeni teknolojilerden söz edildi. Merak edenler ya da etkinliğin kapsamının ne olduğunu bilmek isteyenler için firmanın yapmış olduğu açıklamalara bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’den Benzersiz Teknoloji Teleskopik Lens

MIDC 2020 Geliştirici Konferansı Yapılan Açıklamalar

Markanın CEO’su Lei Jun, birkaç yeni teknolojinin duyurusunu yaptı. Önce yeni sanal asistan XiaoAI 5.0 duyuruldu. Daha çok Çin bölgesindeki kullanıcıları ilgilendirdiği için bunun üzerinde uzun uzadıya durmuyoruz.

İkinci olarak yeni bir kamera teknolojisinden söz edildi. Dün bunun haberini paylaşmıştık. İleri doğru uzayabilen yeni bir teleskobik kamera geldi. Akıllı telefonlardaki kamera sistemini tamamen değiştire bilecek bir kamera sisteminden söz ediliyor.

Üçüncü kısımda ise sanal asistan için yeni bir ses tanıma özelliği duyuruldu. Kişiselleştirilmiş dinamik ses tanımı hakkında detaylar paylaşıldı ve bu konuda yapılan iyileştirmelere yer verildi.

Bunların dışında MIDC 2020 Geliştirici Konferansı kapsamında markaya katılan çalışanlar hakkında yani markanın ne kadar genişlediği hakkında da bilgiler verildi. Buna göre firmanın genel merkezinde Ar-Ge ekibinde 10 binden fazla çalışan sayısına ulaşıldığı söylendi.

2010 yılında kurulmuş bir firma için ciddi derecede yüksek olan rakamı daha da arttıracaklarını belirten Xiaomi, hedeflerinin 2021 yılında 5000 bin mühendisi daha işe almak olduklarını açıkladı. Böylece Ar-Ge merkezinde çalışacak olan kişi sayısının da bir hayli artması sağlanacak.

Tüm bu gelişmeler bir yana konferans kapsamında bir de MIUI hakkında detaylı açıklama beklerdik ama görünen o ki marka bunu ertelemeyi tercih etmiş. Yeni arayüz için farklı bir etkinlik düzenlenecektir. Ama onun da tarihinin net olmadığı bir gerçek.

Exit mobile version