Always on Display Destekli Xiaomi Telefonlar Hangileri?

Always on Display destekli olan Xiaomi akıllı telefonlar ve sürekli açık ekran teknolojisinin avantajı.

Always on Display özelliği

Akıllı telefon alırken 3 kritere bakıyoruz. Gücü, fiyatı ve ekranı. Ekran kısmı çok yönlü. Boyut, sahip olduğu çözünürlük değeri, LCD ya da AMOLED oluşu gibi gibi birçok kriter var. İşte bu kriterlerden birisi de yakın zamanda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan Always on Display özelliği. Birçok markada olduğu gibi Xiaomi için de telefon seçiminde de Always on Display desteği olan Xiaomi telefonlar daha fazla ilgi görüyor.

Öyle ki bu özellik, akıllı telefonlara güzel artılar kazandırıyor. Biz de bir Xiaomi sitesi olarak bu özelliği destekleyen Xiaomi telefonları derlemek istedik. Sözü hiç uzatmayalım ve geçelim o modellere.

Bunu da Okuyun: AMOLED Ekrana Sahip Xiaomi Modelleri – Liste

Always on Display Destekli Xiaomi Telefonlar

Destekli olan telefonlara geçeceğiz ama önce bilmeyenler için Türkçe karşılığı Sürekli Açık Ekran olan bu özelliğin neler sağladığına bakalım.

Sürekli açık ekranda ekranın büyük bir bölümündeki pikseller söndürülüyor ve ekranın tamamen siyah görüntülenmesi sağlanır. Sadece ekranda saat ve benzeri ögeleri göstermek istediğiniz yerler düşük bir şekilde aydınlatılır.

Bu şekilde ekranda sürekli olarak saat, bildirim ve benzeri ögelerin gösterimi sağlanıyor. Bu özelliğin sağladığı en büyük avantaj da zaten şarj artısı. Özelliği kullandığınız zaman, herhangi bir bildirim geldiğinde ya da saate bakmak istediğiniz de telefonu yeniden uyandırmanıza gerek kalmıyor. Telefonu yeniden uyandırmadığınız için tüm pikseller aydınlatılmıyor ve şarjdan kazanç sağlıyorsunuz.

Nereden bakarsanız bakın faydalı bir özellik olan sürekli açık ekran özelliğinin desteklendiği Xiaomi telefonlara geçelim. Bir kere bu özelliği desteklemesi için telefonun LED ekranı olması gerekiyor. LCD ekranlı modellerde bu özellik yok. Liste şeklinde paylaşmak istersek;

Bu modellerde Always on Display desteği mevcut. Muhtemelen bundan sonra gelecek olan çoğu LED ekranlı modelde de bu özellik kullanılacaktır.