Xiaomi Venüs Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı

Xiaomi Venüs isimli gizemli bir telefon ortaya çıktı. Yeni telefonun özellikleri neler olacak?

Xiaomi Venüs

Xiaomi Venüs isimli yeni bir akıllı telefon ortaya çıkmış durumda. Mi 10 serisine dahil olmayacağı ama Mi 10 serisinin ayarında olacağı söylenen yeni akıllı telefon MIUI 12 beta kodları içerisinde gözükmüş durumda.

Kodların içerisinde gözükmesi yeni akıllı telefonun birçok detayının da ortaya çıkmasını sağladı. Kod adı var ve bu kod adının yanında model numarası ile temel özellikler de yer alıyor. O zaman Venüs kod adlı gizemli telefon neler sunacakmış bakalım.

Bunu da Okuyun: Müjde! Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Türkiye’ye Geliyor

Xiaomi Venüs Nasıl Bir Telefon Olacak?

Yeni telefon M2011K2C model numarasına sahip olan bir telefon. Bu model numarasını değerlendirdiğimiz zaman telefonun orta sınıf olacağı söyleniyor.

Elde edilen bilgilere göre orta sınıf ile üst seviye bir telefon modeli arasında konumlandırılacak seride yeni işlemciler olması beklenen Snapdragon 690 serisi kullanılacak. İşlemcilerin özelliklerini şu an net olarak bilemiyoruz ama bu modelin de 5G destekli yüksek performanslı olacağı söylenmekte.

Dikkatle takip ettiğimiz akıllı telefon kamera sensörü olarak ise 108 MP değerinde bir kamera kullanacak. Xiaomi için 108 MP değerinde kamera kullanmak sürpriz değil. Fakat bunun yanında ekstra kamera özellikleri de olacak.

Toplamda 3 kamera daha olması bekleniyor. x30’a kadar dijital yaklaştırma sunacağı ve makro çekim için ultra geniş açılı bir lens kullanılacağı da söylenen akıllı telefonun kamera konusunda da bir hayli başarılı olduğunu göreceğiz.

Xiaomi Venüs modelinin sadece bu özellikleri bile telefonun iddialı bir orta segment modeli olacağını gösteriyor ama daha çok artı nokta olacak. Mesela kavisli ekranlar, ekrandan parmak izi sensörü gibi daha çok artı olacak. Belki ekran altı kamera sistemini bile görebiliriz kim bilir? Bu özelliğin de olması sürpriz olmayacaktır.