Xiaomi, Telefonların Kutu İçeriği İçin Yeni Açıklama Yaptı

Xiaomi, telefonlarının kutu içeriği hakkında yeni açıklamalar yaptı. Kutu içeriği değişiyor mu?

Xiaomi 2

Apple’ın yeni akıllı telefonlarında kutu içeriğinde şok değişiklikler yapıldı. Yeni telefonlarla beraber kutu içeriği baştan sona değişti ve telefonlardan hem şarj aletleri hem de kulaklıklar çıkarıldı. Kutudan şarj aletlerinin çıkarılması ve kulaklıkların çıkarılması kararı başta Xiaomi ve Samsung gibi markaların alay konusu olmuştu.

Tanıtımın hemen sonrasında alınan kararlar için yapılan açıklamalar bir yana, Apple’ın iddialarına da cevap verilmeye başlandı. En son Apple, diğer markaların da böyle bir adım atacağını iddia etmişti.

Fakat iddialar üzerine Xiaomi yeni bir açıklama yaptı ve kutu içeriğindeki değişiklikleri işaret etti. Açıklamalar ise şaşırtıcı.

Bunu da Okuyun: iPhone 12 Mini’ye Cevap Redmi Cephesinden Geliyor

Xiaomi Telefonlardan Şarj Aletini Kaldırmayacak

Apple’ın böyle bir adım atmasının nedeni çevreyi korumak ve plastik kullanımını azaltma olarak gösterilmişti. İşte Çinli devin yeni açıklaması da bu konuyla alakalı.

Kutu içeriği hakkında yapılan açıklamalarda Xiaomi, kutudan şarj aleti ya da kulaklıkları çıkarmadan plastik kullanımını azalttıklarını duyurdu.

Firma çevreye zarar veren plastik çöp kullanımı yapmadan hem şarj aletine hem de kulaklıklara yer vermesinin dışında, kutu ve kutu içeriğindeki nesneler için malzeme değişikliklerine gidecek. Plastik paket kullanımı yerine doğada çözülen kağıt kullanmaya başladıklarını da belirten marka, bu şekilde plastik kullanımını da %60 oranında arttırmayı başaracaklarını söyledi.

Bu açıklamaların tamamı Apple’a gönderme olarak gösterildi. Bir yandan da şu anlaşılmış oldu ki kutudan şarj aletini ya da kulaklıkları çıkarmadan da plastik kullanımının azaltılması mümkün. Bundan sonraki aşamada Xiaomi dışındaki birçok markanın da yine böyle adımlar atması olası gözüküyor.

Gözler en büyük üretici konumunda olan Samsung markasında. Samsung’un da bu şekilde bir karar alması ve adım atması pazardaki dengeleri değiştirmekle kalmayacak tüm dünya için önemli bir adım olacak. Markaların kutu içeriklerini ilerleyen dönemlerde nasıl değiştireceği ise merak ediliyor. Bunun devamı gelecektir.