Xiaomi Mi Pad 5 2021 Render Görüntüleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Pad 5 2021 isimli tablet modelinin en net görüntüleri ortaya çıktı. Yeni tablet ne zaman geliyor?

Xiaomi Mi Pad 5 2021

Xiaomi Mi Pad 5 2021 modelinin hiç çıkmayacağı, Xiaomi’nin tablet sınıfına son vereceği iddia edilmiş ve Xiaomi bu konuda geri planda kalmıştı.

Artık bilgisayarların bu yönde geliştiriliyor olması tablet pazarını biraz daha küçülttüğü için markanın tablet pazarına devam etmeyeceği düşünülürken Xiaomi’nin bu konuda devam kararı aldığı ortaya çıktı.

Mi Pad 5 2021 isimli devam tabletinin nasıl gözükeceği konusunda ise yeni bilgiler de gelmeye başladı. Daha önce sızdırılan blog görsellerinden son şimdi ise tablet için hazırlanmış olan bir render videosu paylaşıldı.

Resmi bir paylaşım olmamış olsa da render görüntülerini hazırlayanların iddia ettiklerine göre tabletin gerçek kalıp çizimlerinden yararlanıldı ve video öyle hazırlandı.

Xiaomi Mi Pad 5 2021 Videosunda Nasıl Bir Tasarım Gözüktü?

Tablet için hazırlanan videoya baktığımız zaman Apple esintilerini göreceğimiz tabletin geleceği anlaşılıyor. Arka kısımda 3 kamera olduğu ve bu kameraların iPad modellerindeki gibi yerleştirildiği anlaşılıyor.

Tek fark kameraların iPad modellerinde olduğu gibi dışa doğru çıkık olmayacak olması. Kasa biraz daha kalın ve kasanın kalın olması sayesinde kamera alanı iç kısımda tutulabilmiş durumda.

Kamera alanının fark yaratacağını düşündüğümüz yeni tablet modelinin ön kısmında ise çentik ya da çerçeve olmayacak. Bu kısımda da akıllı telefonlarda çok sık kullanılan ve yeni bir dönem başlatan ekrana gömülü kamera teknolojisi olacak.

Kamera tam olarak ortada ve ekrana gömülü bir şekilde gelecek ki zaten Xiaomi birçok akıllı telefonunda benzer sistemi kullanmıştı. Mi 10T modellerinde, yeni gelecek olan Redmi Note 10 ya da X modellerinde ve daha birçok akıllı telefonda ekrana gömülü kamera kullanıldı.

Tablet yapısı da akıllı telefon yapısına çok benzediği için ekrana gömülü kamera kullanılması çok sürpriz bir durum değil. Apple’ın tabletleri ile büyük oranda benzerlik gösteren Xiaomi Mi Pad 5 2021 modelinin ne zaman satışa çıkacağı konusunda ise hala kesin bilgiler yok.

Render görüntülerinden sonra şu söylendi ki bu seri Şubat 2021’de gelecek. Ama resmi bir açıklama mı derseniz değil. İşi biraz zamana bırakmak lazım.