Xiaomi Mi Mix 2 için Global MIUI 12 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi Mix 2 için beklenen MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Akıllı telefona gelen güncelleme son sürüm güncellemesi olacak.

Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi’nin akıllı telefonlarına MIUI 12 eklemeye devam ediyor. Yeni modellere eklenen güncellemeler bir yana, eski modeller de bir bir güncelleme almaya başladı. Bu modellerden biri olan Xiaomi Mi Mix 2 için de global sürüm güncellemesi yayınlandı.

Hemen eleştiriler gelebilir çünkü bu model Xiaomi Mi Mix akıllı telefonlarından sonra 2016 yılında satışa sunulmuştu. MIUI 9 ile gelen akıllı telefon Android Oreo ile çıktı ve sonrasında Android Pie işletim sistemi güncellemesini aldı.

Eleştiri gelebilir dedik çünkü henüz Mi 8 gibi güncelleme almayan amiral gemisi modelleri var. Hala bu modellere güncelleme sunulmazken, Xiaomi Mi Mix 2 ardı ardına güncellemeler alıyor. Tabii ki bu Mix 2 kullanıcıları için güzel bir haber ama dediğimiz gibi markanın diğer akıllı telefonlarına da artık güncellemelerin gelmesi gerekiyor.

Bu detay hakkında da görüşlerimizi verdikten sonra geçelim yeni güncelleme için detaylara ve güncellemenin yayınlandığı bölgelere.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Yüklü Cihazınızda Mutlaka Denemeniz Gereken 3 Özellik

Xiaomi Mi Mix 2 Global Olarak MIUI 12 Sürümüne Kavuştu

Aslında Mix 2 modeli için yayınlanan ilk güncelleme bu değil. Telefon MIUI 12 güncellemesini Eylül ayında almaya başlamış ama önce Çin genelinde güncelleme almıştı. Telefonun Çin piyasası ile sınırlı tutulan güncellemeleri tamamlandı.

Eylül ayında tüm bu güncellemeler tamamlanınca, gözler global sürüme çevrilmişti ki beklendiği gibi Ekim ayında da global sürüm güncellemesi yayınlandı. V12.0.1.0.PDEMIXM versiyonuyla yayınlanan güncellemenin bu model için önemi oldukça büyük.

Güncellemenin önemi büyük çünkü bu güncelleme sonrasında telefonun sadece güvenlik yamaları aldığını göreceğiz. Bu güncelleme Xiaomi Mi Mix 2 akıllı telefonları için son büyük güncelleme olacak ve öyle de kalacak.

Bundan sonra sadece güvenlik yamaları, güvenlik yamalarının yanında belki sistem hatalarını giderecek düzenleme güncellemeleri gelecek. Ne Android kısmında ne de arayüz kısmında bir değişiklik olmayacak. Zaten 4 yıllık bir telefonda da artık güncelleme desteğinin olmaması kabul edilebilir bir durum. Çoğu Android markası 2 yılda desteğe son veriyor.