Xiaomi Mi Flex için Yeni Patent Görselleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Flex isimli katlanabilir telefon modeli için çalışmalar hızlandı. Telefon için yeni patent görselleri ortaya çıktı.

Xiaomi Mi Flex

Katlanabilir akıllı telefon fikrinin üzerine giden Xiaomi, sürekli yeni akıllı telefon modeli için patentler alıp duruyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan patent görsellerinden sonra şimdi ise Xiaomi Mi Flex modeli için yeni bir patent görseli sızdı.

Bu kez telefonun tasarımının önemli ölçüde değişeceğini görüyoruz. Tasarım açısından biraz daha farklı bir seri olacağını gördüğümüz akıllı telefonun, nasıl bir yapısı olacağına bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Max 3 için Global MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi Flex Tasarımı Nasıl Olacak?

Yeni akıllı telefonda Huawei katlanabilir akıllı telefon modellerine benzer bir tasarım olacak. Telefonun menteşe kısmı orta kısımda yer alıyor. Tam orta kısımda bir menteşe ile gelecek olan akıllı telefonun, dışa doğru katlandığını göreceğiz.

Telefon katlandığı zaman, ince bir panel karşımıza çıkıyor. Telefon katlandığı zaman kenar kısmındaki kamera bölümü de dışarıda kalıyor ve telefonun kamerası bu şekilde kullanılabilir hale geliyor.

Herhangi bir çentik alanının da olmadığını gördüğümüz akıllı telefonun, tam ekran tasarımını benimsemesi de büyük bir avantaj gibi gözüküyor. Arka kısımda sabit 3 adet kamerada içereceği görülen Xiaomi Mi Flex akıllı telefonunun, menteşe kısmının ne kadar sağlam olacağı patent görsellerinde bile tartışılmaya başlayan bir konu oldu.

Fakat bunu telefon satışa çıkmadan görmemiz pek mümkün olmayacak. Tek menteşe yapısının kullanılması, zaman zaman ekranda sorunlar oluşmasına neden oluyor. Birkaç modelde bu sorunlar yaşanmış ve telefonlar revize edilmişti.

Aynı durumun Xiaomi Mi Flex modelinde de olmaması için çalışmalar devam ediyor gibi duruyor. Zira henüz telefon patent aşamasının dışına çıkamadı. Yeni akıllı telefonun çıkış tarihi konusuna gelince, çok fazla bilgi sahibi değiliz.

Sadece bu modelin 2021 yılında gelebileceği yönünde bilgiler var. 2021 yılı Mi 11 akıllı telefonlarının da çıkış yapacağı yıl olacağı için Xiaomi kapsamlı bir çalışma içerisinde gibi gözüküyor. Yeni telefonlar hakkında fiyat, çıkış tarihi, teknik donanım gibi herhangi bir bilgi ortaya çıktığı zaman paylaşmaya devam edeceğiz.