Xiaomi Mi Band Sahiplerine Müjde – Bilekliklere Ateş Ölçme Geliyor

Xiaomi Mi Band bileklik modellerine ateş ölçme özelliğini getirmek için çalışmalar yapılıyor. Yeni ateş ölçüm özelliği ne zaman gelecek?

Xiaomi Mi Band

Koronavirüs salgınını önlemek çok kolay gibi gözükmüyor. Salgın özellikle Avrupa’da çok hızlı yayılıyor. Salgına karşı savaşta sürüyor. Markalarda virüsle savaşmak için geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu markalardan birisi olan Xiaomi, akıllı bileklikleri için yeni bir özelliği test ediyor. Xiaomi Mi Band serilerine gelecek yeni özellikle beraber, bilekliklerin ateş ölçmesi sağlanacak.

Aslında bu özellik bazı yardımcı ürünlerle sunuyor. Ateş ölçer bileklikler bir bir pazara çıkıyor. Fakat Xiaomi bu özelliği bilekliklerine eklemeye çalışıyor. Yani ek bir cihaza gerek olmadan ya da ek bir sensöre gerek olmadan mevcut durumdaki akıllı bileklikler üzerinden ateş ölçümünün yapılması amaçlanıyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band 5 Türkçe Dil Desteği Aldı

Hangi Xiaomi Mi Band Modellerine Ateş Ölçme Özelliği Gelecek?

Ateş ölçme özelliğinin geleceğini doğrudan Xiaomi açıklamadı. Akıllı bileklik uygulaması için hazırlanan güncellemenin kodları sızdırıldı. Kodların sızdırılması sonrasında ortaya çıkan özellik ilginç bir şekilde neredeyse tüm akıllı bileklikleri destekleyecek gibi duruyor. Yeni özelliğin ekleneceği akıllı bileklik modelleri şöyle gözüküyor:

Normalde ateş ölçmek için cihazların alt kısmında bir metal plaka olması gerekiyor. Bu metal plaka, tene temas ediyor ve kişinin vücut sıcaklığının ölçülmesini sağlıyor. Fakat Xiaomi Mi Band modellerinde böyle bir metal plaka yok. Nasıl olacak Mi Band 2 modelinden itibaren ateş ölçme özelliği akıllı bilekliklere eklenecek derseniz, algoritma cevabı veriyor.

Geliştirilen algoritmada ateş ölçümü için kalp sensöründen yararlanacağı gösteriliyor. Kalp atışı üzerinden ateş ölçümü gerçekleştirileceği gözüküyor ama bunun ne kadar doğru sonuçlar vereceği tartışma konusu.

Xiaomi’nin de %100 doğruluk istediğini düşünmüyoruz. Sadece ateşin normalin üzerinde olduğunu belirten bir uyarı sistemi eklenebilir.

Xiaomi Mi Band modellerine eklenecek olan bu güncellemenin ne zaman geleceği ise netlik kazanmadı.

Akıllı bileklik uygulamasına bir güncelleme sunulacağı ve sonrasında yeni özelliğin kullanıma alınacağı bilgisi var ama zaman yok.