Xiaomi Mi Air 2 Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi Air 2 Pro tanıtıldı. Yeni Pro seviyesindeki kablosuz kulaklığın özellikleri dikkat çekici. İşte tasarımı ve kulaklığın özellikleri.

Xiaomi Mi Air 2 Pro

Xiaomi Mi Air 2 Pro, dün yapılan bir etkinlikle beraber sessiz sedasız olarak duyuruldu. Yeni kablosuz kulaklık modelinin bir süredir tanıtılması zaten bekleniyordu ama kesin tarih verilmemişti. Halan net bir tarih verilmemişken sürpriz bir şekilde yeni kulaklıkların tanıtıma çıktığını gördük.

Mi Air 2 Pro modellerinin tanıtılması, firmanın bu alanda rakipleri karşısına da aldığını gösteriyor ki bu kez gelen yeni kulaklıklar teknik özellikler açısından da iddialı. Pro adından da anlayabileceğiniz gibi Pro bir model söz konusu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 2 için Global MIUI 12 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi Air 2 Pro Özellikleri Neler?

Yeni kablosuz kulaklık, sızıntılardaki tasarımı aynen yansıtıyor. Kulaklığın tam kulak içi tasarımını benimsediğini anlıyoruz ve diğer modellere göre daha kısa sağlar kullanılmış. Ben bu modeli AirPods Pro kulaklıklarına benzettim.

Özellikle baş kısmında kullanılan tasarım bir hayli benziyor. Zaten kutu için söyleyebileceğim başka bir şey yok ki kutu tasarımı standartları yakalamış. Kulaklık boyutuna atıfta bulunurcasına basık bir kulaklık kutusu var. Sanki üst ve alt kısımdan kesilmiş gibi duruyor.

Teknik özellikler için de Xiaomi Mi Air 2 Pro dediğimiz gibi iyi bir model. Kulaklıkta 35 dB seviyesine kadar ANC aktif gürültü engelleme sistemi var. Bu Apple’ın kulaklıklarına yakın bir performans sunulması demek.

Üstelik gürültü engelleme özelliğini istediğinize göre düzenleyebileceğiniz bir de mod var. Bu mod sayesinde kulaklıkların çevre seslerini duymanıza izin verdiğini görüyoruz. Yazılımsal olarak bunu sağlayan yeni kablosuz kulaklık modeli, aptX Adaptive teknolojisine sahip ve bu sayede 50-80 ms gecikme sürelerinin altına düşülüyor.

LHDC V3 ses kodeklerinin de kullanıldığı seri, 12 mm sürücülere sahip. Bu özelliklerle beraber maksimum performansla kulaklı 7 saate kadar kullanım imkanı sunuyor. Kutuyu da hesaba katacak olursanız süre 28 saat oluyor. Kablosuz hızlı şarj teknolojili Xiaomi Mi Air 2 Pro, fiyat açısından ise 104 dolar gibi bir rakamla satışa çıktı.

Ülkemizde bu seri biraz yüksek bir satış fiyatıyla çıkacak gibi duruyor. Kulaklığın özellikleri de bunu doğruluyor. Türkiye satış tarihini biz de bilemiyoruz. Satışların ilk etabı Çin içerisinde başladı. Sonra Avrupa pazarına geçiş yapılacak. Ardından Türkiye pazarına geçiş yapılacak. Yani Türkiye’ye gelmesine birkaç ay daha var gibi gözüküyor.