Xiaomi Mi Air 2 Pro Fiyat ve Özellikleri Gözüktü

Xiaomi Mi Air 2 Pro kablosuz kulaklık modelinin fiyatına kadar her detayı sızdı.

Xiaomi Mi Air 2 Pro

Xiaomi’nin kablosuz kulaklıklar için nesil değiştireceği serilerden biri olacak Xiaomi Mi Air 2 Pro kablosuz kulaklık modellerinin özellikleri belli olmaya devam ediyor. Pro seviyesinde yeni kulaklığın, tasarım çizgilerini gösteren yeni görsellerden sonra şimdi ise bu model hakkında detaylı teknik özellikler sızdırıldı.

Bir yandan teknik konuda bir yandan da fiyat konusunda yeni detayları ortaya çıkan kablosuz kulaklık modellerinin tanıtımının da çok yakın olduğunu buradan anlıyoruz. Çünkü gelen detaylar önemli detaylar ve bir sızıntıdan daha öteye geçen detaylar. Son gelişmelere göre kulaklığı bir kez daha değerlendirelim.

Bunu da Okuyun: Redmi S2 Global MIUI 12 Güncellemesine Kavuştu

Xiaomi Mi Air 2 Pro Nasıl Bir Kulaklık Olacak?

Yeni kablosuz kulaklık modelinde Apple’ın AirPods Pro kulaklıklarında yer alan tasarımı göreceğiz. Kısa sağlı ve tam kulak içi modeli olacağı görülen seri, ANC aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olacak.

Aktif gürültü engelleme sistemi kullanıcıların kontrolünde olacak olan bir sistem. Kullanıcılar isterlerse aktif gürültü engellemeyi açık hale getirecek isterlerse de kapalı hale getirecek.

AAC ve LHDC ses kodeklerine destek verecek olan Xiaomi Mi Air 2 Pro kablosuz kulaklık modellerinin Bluetooth temelli olarak çalışma göstereceği de zaten biliniyor. 100 ms gibi iddialı bir gecikme süresine sahip olacağı da söylenen yeni kablosuz kulaklıkların şarj süresi konusunda da standartları yakalayabileceğini görüyoruz.

Şarj süresi olarak ANC olmadan çalışıldığı zaman 7 saate kadar pil dayanma süresi sunulacak ve bu sadece kulaklıklar için geçerli olan süre olacak. Yani şarj kutusu hesaba katılmadan elde edilen süre olacak.

Eğer aktif gürültü engelleme sistemi de çalıştırılsa bu durumda da pil ömrü 5 saate kadar düşecek. Ama taşıma kutusu devreye girdiğinde süre 28-29 saat olacak ki zaten asıl elde edilecek olan değer de bu.

Pazara yeni bir rakip olarak gelecek modelin ne zaman tanıtılacağı hala net olmasa da bu özelliklerinin dışında fiyatının da 73 dolar civarında olması beklenmekte. 73 dolar Xiaomi’nin rekabet edebileceği bir rakam olarak gösterilebilir.