Xiaomi Mi 11 İşlemcisi Belli Oldu

Xiaomi Mi 11 ile kullanılacak olan işlemci modeli belli oldu. Telefonun ne kadar iddialı olacağı şimdiden ortaya çıkmış oldu.

Xiaomi Mi 11

Bu sene Xiaomi’den çok iddialı telefonlar gördük. Önce Xiaomi Mi 10 akıllı telefonları geldi ve bu telefon serisi için çok iddialı açıklamalar yapıldı. Özellikler de gayet başarılı bulundu. Sonrasında gelen Ultra işleri bir hayli değiştirdi. Hemen ardından Mi 10T akıllı telefonları geldi ki Mi 10T fark yaratanlar arasındaki yerini aldı. Yani yıl dolu dolu geçti. Şimdi 2021 yılı için gelecek olan akıllı telefonlar konuşulmaya başlandı. Bu noktada gözlerin çevrildiği model Xiaomi Mi 11 serisi.

Bir sonraki amiral gemisi akıllı telefon modeli olmasının yanında Mi 10 modellerini bile unutturacak olan telefonların geleceği söyleniyor. Yapılan açıklamalar çok iddialı açıklamalar. Gelen sızıntılar da Mi 11 için yapılan bu iddialı açıklamaları destekler nitelikte olan bilgiler. Son sızıntı, yeni akıllı telefonların işlemcilerinin neler olacağını gösterdi.

Bunu da Okuyun: POCO X3 NFC Türkiye Çıkış Tarihi Duyuruldu

Xiaomi Mi 11 İşlemcisi Gelecek Senenin Amiral Gemisi Olacak

Sağlam kaynaklardan paylaşılan bilgilere göre yeni akıllı telefonların işlemcileri, Snapdragon 875 serisi işlemciler olacak. 1 Aralık tarihinde tanıtılması beklenen yeni işlemci modelinin kullanılacağı ilk akıllı telefonun Mi 11 serisi olacağı söylenmekte.

Bir başka iddia ise bu işlemcileri ilk olarak Samsung’un Galaxy S21 akıllı telefonlarının kullanacağı, Xiaomi Mi 11 modelinin işlemcileri kullanan ilk Çin akıllı telefonu olacağı söyleniyor.

İşlemci neden önemli çünkü bu işlemciyle beraber performans konusunda müthiş bir artış yaşanacak. Snapdragon 875 işlemcisinin çekirdekleri Kyro 865 serisi olacak ve 3 GHz üzerinde hıza çıkılması bekleniyor.

Bunun yanında 1.250 GFLOPS değerinde Adreno 660 GPU biriminin de kullanılacağı konuşuluyor ki bu telefonun oyun performansının çok yüksek olacağını işaret etmekte. 100W hızlı şarj gibi iddialı desteklerle öne çıkacak olan işlemcinin dışında Xiaomi Mi 11 modelinin başka ne gibi sistem donanımlarına sahip olacağını da zaman gösterecek.

Şu an telefonun işlemcisi dışında hiçbir detayını bilmiyoruz demek doğru olur. Böyle bir işlemcinin kullanıldığı akıllı telefonda kamera performansının ve ekran performansının çok iyi olması beklenir. Mi 10 modellerinin üzerine ne kadar çıkılacak göreceğiz. Yakın zamanda diğer detaylar da belli olmaya başlar.