Ters Kablosuz Şarj Destekli Xiaomi Telefonlar

Ters kablosuz şarj teknolojisi için desteklenen Xiaomi telefonlar hangileri? Bu özellik nasıl artılar kazandırıyor?

Ters kablosuz şarj teknolojisi

Ters kablosuz şarj teknolojisi, birçok marka tarafından tercih edilen bir teknoloji oldu. Kablosuz şarj konusunda çok daha işlevsel bir özellik olan ters şarj sistemi, birçok marka tarafından tercih edildiği gibi Xiaomi tarafından da tercih ediliyor.

Fakat ters şarj konusunda her akıllı telefona destek verilmiyor. Destek verilen akıllı telefonların sayısı sadece Xiaomi için değil, tüm markalar için sınırlı kalmış durumda. Genelde sadece amiral gemisi akıllı telefon modellerinde bu özellik kullanılıyor. Peki Xiaomi’de söz konusu özelliği kullanabileceğimiz kaç tane telefon var ve bu telefonlar hangileri?

Bunu da Okuyun: MIUI 13 Çıkış Tarihi ve Güncelleme Alacak Telefonlar

Ters Kablosuz Şarj Destekleyen Xiaomi Modelleri ve Ters Şarjın Artıları

Bu özelliği destekleyen akıllı telefonları paylaşmadan önce söz konusu özelliğin artılarından konuşalım. Ters şarj sistemi, akıllı telefonların arka kapağı üzerinden başka telefonları ya da destekleyen aksesuarları şarj etmenize olanak sağlıyor.

Büyük kolaylık sağlayan şarj sisteminin, telefonlara ya da şarj edilen cihaza herhangi bir olumsuz etkisi de bulunmuyor.

Az çok sistemi bildiğimize göre gelelim bu teknolojiyi destekleyen Xiaomi akıllı telefon modellerine. Dediğimiz gibi ters şarj teknolojisini destekleyen çok fazla telefon bulunmuyor. Bu konuda çok sınırlı bir kullanım var. Desteklenen modellere bakalım.

Yeni akıllı telefonlarda da bu teknolojinin destekleneceğini düşünüyoruz. Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarında kesinlikle bu yönde bir destek gelecektir. Bunun dışında yavaş yavaş ters şarj özelliğinin orta segment modellerde de yaygınlaşması bekleniyor. Sadece üst segmentle sınırlı kalmayacak olan ters kablosuz şarj özelliği, standart teknolojilerden biri olma yolunda ilerliyor.