Samsung Bu Kez Xiaomi Markasını Geçti

Xiaomi, en büyük akıllı telefon pazarlarından biri olan Hindistan pazarını kaybetti. Lider değişti.

Xiaomi

Yıl sonu yaklaştıkça akıllı telefonlar için satış verileri de paylaşılmaya başlandı. Son yapılan paylaşım ise Xiaomi markasını pek memnun etmeyecek verileri ortaya çıkardı.

Sadece Hindistan genelinde yapılan değerlendirmeye göre Çinli akıllı telefon üreticisi, uzun zamandır sahip olduğu liderliği kaybetti. Yeni lider yine tanıdık bir marka olan Samsung oldu. Peki, pazardaki durum ne?

Bunu da Okuyun: MIUI 12 için Yeni Düzenlemeler ve Özellikler Geliyor

Xiaomi ile Samsung Yarışında Kazanan Belli

Hindistan için paylaşılan verilere göre Samsung, pazardaki payını %24 seviyesine çıkardı. 2020 yılı üçüncü çeyrek için açıklanan bu rakam, geçen sene üçüncü çeyrek için açıklanan rakamdan %4 daha fazla.

Geçen sene pazar payı %20 olarak açıklanmıştı. Bu rakamla Samsung ikinci sırada yer almıştı. Şimdi ise farklı bir durum gerçekleşti ve 3 ayda %52 oranında kâr artışı yakalayarak Samsung birinci sıraya yerleşti.

Xiaomi ise aynı listede ikinci sıraya düştü. Çünkü teknoloji devi 2018 yılından bu yana Hindistan pazarında lider marka olarak öne çıkıyordu. Çinli üreticinin pazar payı %26’dan %23 seviyesine kadar düştü.

Bu durumda etken olan konunun ise gelen yasaklar olduğu düşünülüyor. Hindistan ile Çin arasında yaşanan gerilimler sonrasında markanın bazı uygulamaları yasaklanmış ve internet tarayıcısı da casusluk ile suçlanmıştı.

Sonuçta markanın Hindistan’da sattığı akıllı telefonlara düzenleme ve sınırlamalar getirilmişti. Bunun sonucunda da marka satışlarda düşüş yaşamış gibi gözüküyor. Bu düşüş Samsung’un gelirlerinin artmasına ve pazarda yeniden birinci olmasına neden olmuş durumda.

durumu değiştirmesi beklenen telefonlar da var. Açıklanan sonuçlar 3.çeyrek sonuçları. Bu sonuçların 4.çeyrek kısmında değişeceği düşünülüyor. Samsung’un yeniden ikinci sıraya düşmesinin söz konusu olabileceği söyleniyor. Çünkü Redmi Note 9 modellerinin satışları 4.çeyrek verilerine eklenecek ve yeni modeller şu an için Hindistan genelinde yüksek satışlarla devam ediyor.

Yine de bu durum değişmezse Xiaomi yeniden liderliği almazsa, en büyük pazarını kaybetmiş ve Samsung’un eline vermiş olacak. Bu doğrudan gelir kaybı demek oluyor çünkü Hindistan pazarı, insan yoğunluğu düşünüldüğü zaman en büyük pazar olarak biliniyor.

Exit mobile version