Sadece 2 Tane Üretilen Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition özel versiyonunun sadece 2 adet üretilmiş olan modeli ortaya çıktı. Telefonun devam serisi neden gelmedi?

Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition

Bu seneye damga vuran akıllı telefon modellerinden biri olan Xiaomi Mi 10 serisinin uygun fiyatlı versiyonu Xiaomi Mi 10 Lite yine yüksek satış rakamları elde etmişti. Her ne kadar Mi 10T akıllı telefonlarının duyurulmasından sonra biraz geri planda kalmış olsa da hala popüler olan modelin hiç duyurulmamış olan Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition isimli bir versiyonu da ortaya çıktı.

Bir Çin blog yayınında ortaya çıkan özel versiyon akıllı telefon, markanın sadece 2 adet ürettiği ve üretime devam etmediği söylenen bir model. Yani iddiaya göre bu modelden sadece iki tane var.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Screen Combo Özelliği Yayınlandı – Ne Değişecek?

Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition Farkları Neler?

Telefonun bu modelinde bazı donanımsal özelleştirmeler yapıldığı ve renk konusunda da farklı bir seçenek sunulduğu söyleniyor. Beyaz ile yeşil arasında özel bir renk tonuna sahip olan akıllı telefonun, arka yüzeyinin bir hayli parlak olduğu da anlaşılıyor.

İlk etapta Xiaomi tarafından üretimine karar verilen ve sonrasında üretimi iptal edildiği söylenen akıllı telefon versiyonunun neden iptal olduğu konusunda bir açıklama ise yapılmadı.

Özel üretim olduğu söylenen Xiaomi Mi 10 Lite Special Edition modelinin sahte bir akıllı telefon olmadığını gösteren ise önemli kanıtlar var. Başta telefonun MIUI serisinin son sürümüne yükselmiş olması, önemli bir kanıt oluşturuyor.

Bunun dışında telefonun arka kısmında 19A-P2.2-CN-10037 kod numarasının olduğu da anlaşılıyor. Bu da telefonun orijinal olduğunu kanıtlayacak nitelikte bir ipucu olarak gösterilebilir. Sadece Çin’de 2 adet bulunduğu söylenen akıllı telefonun farklı bir özelliği olup olmadığı ise söylenmedi.

Sadece bir blog yazarı tarafından paylaşılmış olan görseller ve seri kod numaraları var. Tasarımı konusunda önemli farkların olmadığı telefonun bu rengi ilerleyen modellerde kullanılabilir. Fakat iptal nedeninin ne olduğu konusunda bir açıklama olmaması da düşündürücü.

Belki Mi 10T modeli için de benzer bir çalışma yapılmış olabilir çünkü Mi 10T modellerinde sunulan renk seçenekleri de bu renk seçeneğine bir hayli benzer tutulmuştu. Xiaomi bu konuda denemelerini yapmış ama geri çekilmiş gibi duruyor.