Redmi S2 Global MIUI 12 Güncellemesine Kavuştu

Redmi S2 global olarak güncelleme aldı. Yeni arayüz için Android sürüm değişti mi?

Redmi S2

Yeni akıllı telefonların güncellemeler almasına alıştık ama eski akıllı telefonlarda güncellemeler görmek bizi daha çok memnun ediyor. Xiaomi açısından düşünüldüğü zaman ise eski akıllı telefonların güncellemeler alması daha da memnun edici oluyor. Çünkü Xiaomi bu konuda biraz yavaş. İşte şimdi marka için güncelleme alan modellere bir yenisi daha eklendi ve Redmi S2 en yeni arayüzü aldı.

Aslında Redmi S2 MIUI 12 arayüzü daha önce yayınlanmıştı. Hemen tahmin ettiniz biliyorum bu güncelleme Çin ile sınırlı kalmıştı. Çin içerisinde yayınlanan güncelleme tamamlandı ve bu güncellemenin tamamlanmasından sonra beklenen global güncelleme yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi S2 Global Güncellemesi Tüm Cihazlara Geldi

V12.0.2.0.PEFMIXM sürüm numarasıyla yayınlanan yeni güncelleme global olarak tüm cihazlara ulaşmaya başladı. Global sürüm olan yeni güncellemenin boyutu ise 1.6 GB olarak açıklanmıştı. 1.6 GB boyut Çin sürümünden daha yüksek bir güncelleme boyutunun olduğunu gösteriyor.

Bunun nedeni de belli. Çin sürümler ile Global sürümler arasındaki farklardan kaynaklanan bir durum var. Global sürümde Google Play Store gibi ekstra güncellemeler var.

Redmi S2 akıllı telefonları bahsettiğimiz şekilde güncelleme almış oldu ama yeni güncelleme hakkında bilinmesi gereken bir şey daha var. Şöyle ki bu güncelleme de Android 9 üzerine geldi.

Android 10 işletim sistemi güncellemesi yok. Sürüm yükseltmesi söz konusu değil. Zaten telefon eski olduğu için Android 9 işletim sistemi üzerine güncelleme alması doğal ama eski işletim sisteminin kullanılması bazı MIUI 12 özelliklerinin kısılmasına neden oluyor.

Bazı özelliklerden fedakarlık yapılmış durumda ama yine de eski bir telefonun MIUI 12 almış olması sevindirici. Elinizdeki telefon Redmi S2 ise hemen yeni sürümü kontrol etmenizi öneriyorum.

Süper duvar kağıtları, dinamik geçişler gibi özellikler yok ama yeni arayüz yeni bir tasarım getiriyor. Güncellemenin cihazınıza ulaşmasının zaman alacağını da tekrar hatırlatalım. Hemen güncelleme bildirimi alamayabilirsiniz. Seri seri dağıtım olayı Android için standart bir durum.