Redmi Note 9s ve Note 9 Pro için MIUI 12 Güncelleme Tarihi Belli Oldu

Redmi Note 9s ve Redmi Note 9 Pro akıllı telefonları için MIUI 12 güncelleme tarihi belli oldu. Güncelleme ne zaman geliyor?

MIUI 12 3

Redmi Note 9 akıllı telefon modeli için MIUI 12 güncellemesi yayınlandı ve Çin içerisinde güncelleme dağıtımı yapıldı. Çin güncellemeleri sonrasında global için dağıtım da geçen ay başladı. Fakat Redmi Note 9 ana modeline gelen güncellemeler bir yana, 9s ve Pro modeline güncellemeler bir türlü ulaşmadı.

Aslında bu modeller için de dağıtımın başladığı söyleniyordu ama Avrupa pazarında bir türlü cihazlar güncelleme almadı. Kullanıcılar konu üzerine defalarca destek ekipleriyle iletişime geçti. Destek ekipleriyle iletişime geçen kullanıcılar sonunda Redmi Note 9s ve Redmi Note 9 Pro modeli için bir tarih aldı.

Bunu da Okuyun: 2020 Yılının En Çok Satan Xiaomi Telefonu Açıklandı

Redmi Note 9s ve Note 9 Pro Global MIUI 12 Güncellemesi Ne Zaman Geliyor?

Her iki akıllı telefon için de güncelleme tarihi soruları üzerine destek ekip kullanıcılara cevap verdi. Ardı ardına gelen sorulara verilen cevap sonrasında güncellemelerin 20 Ekim tarihinde başlayacağı duyuruldu.

20 Ekim tarihinde gelecek olan güncelleme, bir başlangıç olacak. Avrupa pazarı için güncellemenin başlangıç tarihi bu olacak. Tüm 9S modelleri ve tüm Note 9 Pro modelleri için güncellemenin tamamlanması zaman alacak.

Dünya genelinde Redmi 9 serisi için gelecek olan MIUI 12 güncellemesinin hemen sonrasında gündeme gelecek olan akıllı telefon ise Mi 8 modeli olacak. Redmi Note 9 akıllı telefonları ve Mi 8 gibi akıllı telefon modellerinde güncelleme sıkıntısı yaşandı bu bir gerçek.

Telefonlar yeni modeller olmuş olsa da MIUI 12 güncellemelerini kolay kolay alamadı. Aradan çok zaman geçti ve eski telefonlar için bile güncellemeler alırken bu modeller biraz daha geride kaldı. Haliyle Xiaomi’nin artık eliniz hızlandırması gerekiyor.

20 Ekim tarihi bile Redmi Note 9 modellerinin güncelleme alması için geç bir tarih. Note 9s, Note 9 Pro çok daha öncesinde güncelleme almalıydı. Bu modellerde olduğu gibi Mi 8 gibi akıllı telefonlar da çok önce güncelleme almalıydı. Neden güncelleme gelmedi veya gecikti bilemiyoruz.