Redmi Note 8T Global MIUI 12 Güncellemesine Kavuştu

Redmi Note 8T için global olarak MIUI 12 sürümü yayınlandı. Redmi Note 8T bundan sonra hangi Android sürümünü kullanacak?

Redmi Note 8T 2

Xiaomi, son günlerde hızlandı. Marka ardı ardına güncellemeler veriyor. Sırada Redmi Note serisi var gibi gözüküyor. Güncellemeleri yaygınlaştırmaya başlayan Note modellerinde bu kez Redmi Note 8T modeli güncelleme aldı.

Sevilen akıllı telefon modeli yeni arayüzle beraber Android 10 güncelleme artısını da alıyor. Bir geç bir güncelleme oldu ama yeni güncelleme ile adeta yeni akıllı telefon almış gibi olacaksınız. Peki, global olarak yayınlanan MIUI 12 arayüzünün sürümü ne ve Redmi Note 8T için bilinmesi gerekenler neler?

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Mesajlar Uygulaması Yenilendi – İşte Yenilikler

Redmi Note 8T için MIUI 12 Dönemi Başladı

Güncelleme global sürüm güncellemesi. Yani Çin içinde sınırlı kalan güncellemelerle hiç karıştırmamak gerekiyor. Her Note 8T telefonuna ulaşacak olan bir güncelleme. Güncellemenin sürüm numarası V12.0.1.0.QCXMIXM olarak değişmiş durumda.

Bu sürüm numarası genel sürüm numarası olarak biliniyor ve tüm cihazların sürüme ulaşacağı gösterilmiş oluyor. Android 10’un da geldiği yeni sürümün boyutu ise 2.1 GB olarak açıklandı.

2.1 GB değerinde bir boyuta sahip olan yeni güncellemenin yanında son güvenlik yamaları ve MIUI güvenlik düzenlemeleri de getiriliyor. Bu açıdan bakıldığı zaman Note 8T güncellemesi bayağı bir artı kazandıracak gibi duruyor.

Telefonların işlevselliği artırılmış olacak ve sistemi yenilenmiş olacak. Yavaş yavaş dağıtılmaya başlandığı söylenen güncellemenin tüm Avrupa ve ülkemizdeki cihazlar için yayınlanması konusunda ise birkaç gün beklenmesi gerektiği söylendi.

Dağıtımda birkaç düzenleme daha olacak. Sonra parça parça cihazlara MIUI 12 arayüzü aktarılmaya başlayacak. Bir de kötü haber vereyim. Diğer birçok Redmi modelinde olduğu gibi Note 8T modeline gelen güncellemede de sınırlamalar var. Mesela Süper Duvar Kağıtları özelliği bu cihazda da yok.

Yine menü ayarlarında yer alan bazı animasyonlar da bu cihazlarda yer almıyor. Yine de Note serisinin güncelleme aldığını görmek güzel. Bakalım bundan sonra hangi akıllı telefon yeni güncellemeye kavuşacak?