Redmi Note 8 için MIUI 12 Global Yayında

Redmi Note 8 için MIUI 12 güncellemesi geldi. Yeni güncelleme global olarak dağıtıma çıktı.

Redmi Note 8

MIUI 12 için son damlalar akmaya başladı. Güncellemenin Xiaomi modellerinden sonra Redmi modelleri için de tamamlanmaya başladı. Note 9 modelleri için yayınlanmasının ardından şimdi ise Redmi Note 8 modeli için MIUI 12 global sürümünün geldiği duyuruldu.

Note 8T modeli için de birkaç gün önce güncelleme yayınlanmıştı. Note 8T modelinin hemen arkasından bu seri için beklentilerimiz yoğunlaşmıştı ve güncellemenin yayınlanması zaten an meselesi olarak görülüyordu.

Yeni güncellemenin detaylarına geçelim bakalım neler değişti ve sürüm numarası nasıl oldu?

Bunu da Okuyun: POCO X3 NFC Türkiye Fiyatı Değişti

Redmi Note 8 için MIUI 12 Global Güncellemesi

Güncelleme ile beraber Android 10 işletim sistemi de yeni işletim sistemi oluyor. Temel olarak Android 10 işletim sistemi getirilmiş oluyor ve arayüz sürümü de yükseltilmiş oluyor. MIUI 12 global güncellemesi sonrasında telefonun yeni sürüm numarası V12.0.1.0.QCOMIXM olarak değişiyor.

Tüm küresel cihazlar için yayınlanan güncelleme boyut olarak ise 2.3 GB gibi bir dosya boyutuna sahip. Boyutun bu kadar yüksek olmasının ana nedeni Android 10 sisteminin de beraberinde geliyor olması.

Android yükseltmesinin sağladığı önemli bir avantaj da var. Yeni Android sürümünün gelmesinin en önemli artısı güvenlik yamalarının da geliyor olması. Bir yandan MIUI 12 özellikleri ve artıları geliyor bir yandan ise Android artıları ve güvenlik yamaları geliyor.

Nereden bakarsanız bakın avantajlarla dolu olan güncellemenin şu an küresel pazara yayıldığını görmekteyiz. Fakat bu her zaman belirttiğimiz gibi cihazınızın hemen güncelleme alacağı anlamına gelmiyor.

Bir sür dağıtım devam eder ve güncellemenin tamamlanması ister istemez zaman alabilir. Net süre yok ama 1 hafta ile 10 gün arasında bir sürede tüm Redmi Note 8 akıllı telefonları için güncellemenin yayınlanmış olacağını düşünüyoruz.

Exit mobile version