Redmi Note 7 için Global Olarak MIUI 12 Güncellemesi Geldi

Redmi Note 7 için global olarak MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Yeni güncelleme konusundaki detaylar.

Redmi Note 7 MIUI 12

MIUI 12 güncellemesinin ulaştığı son telefonlardan birisi Redmi Note 7 modeli oldu. Pro modeli için önce Çin ardından da global sürüm güncellemesi yayınlanmıştı ama bir türlü ana versiyon için güncellemeler açıklanmamıştı.

Aylardır beklenen güncelleme için sonunda haber geldi. Note 7 Pro modelinden sonra şimdi de ana model olan Redmi Note 7 için MIUI 12 yayınlandı.

Güncelleme global olarak yayınlandığı için tüm dünyada satılan modellere yeni arayüz gelmiş olacak. Tabii ki ülkemiz için de bu durum geçerli olacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Telefonların Kutu İçeriği İçin Yeni Açıklama Yaptı

Redmi Note 7 MIUI 12 Güncellemesi Detayları

Yeni güncellemenin sürüm numarasını vererek başlayalım. Çin sürümünden farklı olarak bu kez sürüm numarasının değiştiğini görüyoruz. Telefonunuza güncelleme geldikten sonra sürüm numarası V12.0.2.0.QFGEUXM olarak değişiyor.

Güncellemeyi yüklemeniz için ise yaklaşık olarak 1 GB indirme yapmanız ve telefonunuzda da 2 GB boş yer olması gerekiyor. Güncellemenin geldiği akıllı telefonlar Android 10 sürümünde olmasına karşın kötü haberlerimiz de var.

Tamam bu güncelleme yayınlandı ama güncelleme tüm özellikleri beraberinde getirmedi. Daha çok Android 10 temelli olarak yapılan değişiklikler akıllı telefonlara eklenmiş oldu. Bunun dışında Süper Duvar Kağıtları gibi özelliklerin Redmi Note 7 akıllı telefonlarında kullanılmayacağı da açıklandı.

Bunun dışında bazı animasyonlar kısmında da sınırlamalar olacak. Fakat bu sınırlamaların detayları belli değil. Bunu telefonlarda MIUI 12 sürümünü kullanmaya başladıkça göreceğiz.

Telefonların güncellemeye ulaşması için ise bir süre sıra beklemek gerekebilir. Her zaman olduğu gibi telefonların seri numarasına göre dağıtım başladı ve her Avrupa bölgesi için farklı bir seri numarası üzerine güncelleme sunuluyor.

Ülkemizde cihazların da güncelleme alması birkaç günü bulabilir. Fakat zaten sona gelen güncellemeler için bu sürenin daha da uzamasının pek mümkün olmayacağını düşünüyoruz.

Yani çok kısa bir süre içerisinde güncellemeler tamamlanacaktır. Sadece Note 7 modeli için değil eksik kalan diğer akıllı telefonlar için de aynı durum geçerli olacak.