Redmi Note 10 Özellikleri Sızdırıldı – İşte Temel Model

Redmi Note 10 akıllı telefon modeli için sistem özellikleri sızdırıldı. Redmi Note 10 nasıl bir telefon olacak?

Redmi Note 10

Redmi henüz yıl bitmedi dedi. Marka yeni akıllı telefonlarından çok umutlu ve yıl bitmeden de bu telefonları satışa çıkaracak. Satışa çıkacak olan akıllı telefonlar Redmi Note 10 serisi olarak isimlendirilecek.

Bir temel model ve bu temel modelin yanında gelecek olan Pro serisiyle beraber çıkış yapacak olan akıllı telefon, teknik özellikler açısından bayağı bir konuşulacak.

Yakın zamanda bu akıllı telefonda yer almasını beklediğimiz kamera özelliklerine ilişkin bilgileri paylaşmıştık. Kamera özellikleri konusunda bazı bilgilerin sızdırılmış olduğu serinin temel modeline ilişkin de önemli detaylar sızdı. Pro hala net değil ama temel model konusunda çok fazla yeni bilgi var.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band Sahiplerine Müjde – Bilekliklere Ateş Ölçme Geliyor

Redmi Note 10 Özellikleri Neler Olacak?

Yeni akıllı telefonun temel modelinde yer alacak işlemci değişti. Pro modelinde Snapdragon 750G serisi işlemci kullanılacağı söyleniyor ama bu modelde MediaTek Dimensity 720 işlemcisi olacak. Daha makul bir işlemci olacak olan serinin RAM miktarı 8 GB olacak ki telefonun performans sorunu yaşamaması adına bu gerekli olan bir adım.

Ekran tercihinin de ise LCD olacağı ortaya çıktı. Pro modelinden farklı olarak ekranda kamera yerleşimi köşe kısımda olacak. Yine Pro modelde olduğu gibi ekrana gömülü kamera kullanılacak ama bu sefer kamera ortada değil de köşede yer alacak.

Telefonun kamera tercihi ise 48 MP ana kamera olacak. Toplamda 3 arka kamera olacak ve bunlardan ana kamera olanı 48 MP olacak. Pro modelde 108 MP değerinde kamera olacağı söylenmişti. Böyle bakıldığında temel model Redmi Note 10 biraz geri planda kalmış gibi gözüküyor.

4800 mAh değerinde bataryası ve bu bataryayı besleyecek 33W hızlı şarj teknolojisi gibi artı artı özelliklerle gelecek serinin önümüzdeki ayın başında tanıtılması ihtimali üzerinde duruluyor. Pro modeli ve tanıtım tarihi konusunda detayları hala bekliyoruz. Bunlar için bir paylaşım geldiğinde biz de bu paylaşımı ekleyeceğiz.