Redmi K30S Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi K30S özellikleri ve fiyatı açıklandı. Yeni akıllı telefon için merak edilen her detay ve fiyatlar.

Redmi K30S

Redmi K30S, yeni amiral gemisi akıllı telefonu olmaya geldi. Birkaç gün önce yeni telefon için tanıtım afişlerinin paylaşıldığını duyurmuştuk. Afişlerin dışına çıkılmadı ve tanıtım söylendiği tarihte gerçekleştirildi.

Yeni akıllı telefonun özellikleri ise Redmi serileri için tik nokta oldu. Özelliklere baktığımızda da bunu daha iyi anlayacaksınız.

Bunu da Okuyun: Ters Kablosuz Şarj Destekli Xiaomi Telefonlar

Redmi K30S Özellikleri ve Tasarımı

Telefonun tasarımı çok tanıdık. Farklı bir tasarım yok. Yakın zamanda gelen Mi 10T modelinde kullanılan tasarım bu seride de kullanılmış durumda. Ön kısımdaki tek kameranın yer aldığı tam geniş ekran kullanılıyor.

Ekrana gömülü kameranın yeri bile aynı. Arkadaki kameranın tasarımı da aynı. Büyük bir lens ve bunun altında diğer kameralar var. Sadece yeni akıllı telefonların arka kapağı üzerinde yer alan Redmi yazısının öne çıktığını, fark oluşturduğunu görüyoruz. Başka bir fark yok.

Özelliklere geçildiğinde Redmi K30S içerisindeki Snapdragon 865 işlemcisi bizi karşılıyor. Başarılı işlemcinin 5G desteği olmasının yanında, beraberinde 8 GB RAM miktarı sunuluyor ve 256 GB depolama alanına yer veriliyor.

Redmi K30S ekran özellikleri de aynı. Mi 10T modelinde olduğu gibi ekran kısmında 6.67 inçlik panel tercihi yapılmış. IPS LCD ekranın çözünürlüğü ise FHD+ standartını yakalamış. 144 Hz yenileme hızının olduğu akıllı telefonda Gorilla Glass 5 cam koruması da bulunuyor.

Kamera kısmında önde 20 MP değerinde gömülü kamera olmasına karşın, arka kısımda 64 MP + 13 MP + 5 MP üç kamera var. 108 MP kamera kullanılan Mi 10T Pro modelinden biraz daha küçük bir lens kullanılacağı zaten biliniyordu. Öyle de oldu.

11 Kasım tarihinde satışa sunulacak olan Redmi K30S akıllı telefonlarının fiyatı ise 387 dolar olarak açıklandı. Eğer 256 GB depolama alanı olursa telefonun fiyatı da kadar çıkıyor. Bu fiyata karşı sadece iki renk seçeneği var. Siyah ve Beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği var.

Bu modelin sadece Çin içerisinde kalacağı söylendi ama öyle olmayacak gibi duruyor. Fiyatlar dolar üzerinden de açıklandı ve telefon Avrupa’ya da gelebilir. Redmi bir açıklama yapacak mı göreceğiz.