Redmi 8A ve Redmi 7A için MIUI 12 Tarihi Belli Oldu

Redmi 8A ve Redmi 7A için MIUI 12 güncellemesinin tarihleri belli oldu. Redmi 8A ve Redmi 7A ne zaman güncelleme alacak?

Redmi 8A ve Redmi 7A

Üst segment modelleri için MIUI 12 güncellemelerini tamamlayan Xiaomi, gözünü orta segmente ve giriş seviyesine dikmiş durumda. Bu telefon modellerinden olan Redmi 8A ve Redmi 7A akıllı telefonları da güncelleme listesine alındı.

Her iki model için de güncelleme çalışmalarına başladığını duyuran Xiaomi’nin, ne zaman yeni arayüzleri bu iki telefona getireceği konusunda da kaynaklardan yapılan bazı açıklamalar var. Kaynaklardan yapılan açıklamalar güncellemelerin çok gecikmeyeceğini ve hatta betanın başlayacağını işaret ediyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Harika Bir Kamera ile Gelecek

Redmi 8A ve Redmi 7A Ne Zaman MIUI 12 Güncellemesi Alacak?

Yapılan açıklamaya göre Ekim ayı içerisinde hem Redmi 8A akıllı telefonu için hem de Redmi 7A akıllı telefonu için güncellemenin beta sürümü sunulacak.

Bu ay gelecek olan beta güncellemesinde herhangi bir sorun olmaz ve beta güncellemesi tamamlanırsa, plan Kasım ayının başında Redmi 8A ve Redmi 7A modelleri için MIUI 12 sürümünün gelmesi yönünde.

Yeni güncellemenin getireceği artıları da konuşmak lazım. Şöyle ki bu akıllı telefonlarda yapılacak arayüz güncellemesi tam performans olmayacak. Öncesinde de bazı modeller için bu durum yaşanmıştı. MIUI 12 serisinde bazı özellikler var ve bu özellikler her akıllı telefon tarafından desteklenmiyor.

Redmi 8A ve Redmi 7A için de geçerli olacak durum tam olarak bu. İki telefonda düşük güç değeri olan telefonlar. Mesela bu iki telefonda da Süper Duvar Kağıtları özelliğini kullanmak mümkün olmayacak. Her iki modelde bu konuda sınırlamalı olacak.

Buna benzer bazı önemli özellikler de yine sınırlı olarak gelecek. MIUI 12’nin hangi özelliklerinin iki akıllı telefon modelinde de olmayacağı konusunu beta ile göreceğiz. Betadan sonra daha fazla yorum yapabileceğiz ama ne olursa olsun bu seviyede akıllı telefonların yeni arayüz güncellemesi alması bile sevindirici. Güncellemenin neler kazandıracağı başka bir tartışma konusu.

Final sürüm yayınlandığı zaman detaylı bilgilendirmelere yer vereceğiz. Hem Redmi 8A hem de Redmi 7A telefonları için.