POCO X3 NFC Türkiye Fiyatı Değişti

POCO X3 NFC fiyatları arttı. Telefonların fiyatı önemli ölçüde değişti. Yeni fiyatlar nasıl?

POCO X3 NFC

Xiaomi’nin alt markası iken yavaş yavaş kendi yolunda ilerlemeye başlayan POCO, geçtiğimiz günlerde en yeni modellerinden biri olan POCO X3 NFC modelini Türkiye’ye sokmuştu. Marka yeni akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirdi ama ilk etap için bir indirim kampanyası düzenlendi.

23 Ekim’den sonra fiyatların değişebileceği söylenmişti ve marka bu konuda sosyal medya hesapları üzerinden de açıklamalar yapmıştı. İndirimli olarak duyurulan fiyatlar bir süre daha uzatıldı ama sonrasında yeni akıllı telefonların satış fiyatlarında değişikliklere gidildiği duyuruldu.

Her zaman satış fiyatlarının düştüğü haberlerini yapmaya alıştığımız POCO akıllı telefonlar için bu kez ise satış fiyatlarının yükseldiğini söylemek gerekiyor.

Bunu da Okuyun: Poco X3 NFC Türkiye Fiyatı Açıklandı – İndirim Fırsatını Kaçırmayın

POCO X3 NFC Fiyatları Nasıl Değişti?

Telefonun satış fiyatı ilk açıklandığı zaman 2.999 TL olarak duyurulmuştu. Zaten indirimli olarak gösterilen bu fiyata bir de indirim kuponları ve kodları eklenmişti. Eğer 64 GB versiyonu seçerseniz geçerli olacak olan bu fiyatın, 128 GB versiyon seçimlerinde değiştiğini ve yükseldiğini görmüştük.

128 GB depolama alanının seçilmesi durumunda da fiyat 3.199 TL olarak belirlenmişti. Değişen fiyatlar sonrasında 64 GB versiyonunun yeni satış fiyatı 128 GB eski fiyatı geçmiş oldu.

Zamlar sonrasında 64 GB versiyonun fiyatı 3.399 TL olarak güncellendi. Yeni satış fiyatı 128 GB depolama alanına sahip olan model için ise 3.499 TL olarak değiştirildi.

Artış bekliyorduk ama bu kadar önemli bir artış olmasını beklemiyorduk. Telefonların indirimli olarak satışa açıldığı dönemde asıl fiyatlar bu rakamların 100 TL aşağısında gözüküyordu.

Yeni fiyatlara göre bir model için 300 TL fark ödemek gerekiyor bir model için ise 400 TL fark ödemek gerekiyor. Her iki depolama alanı için de oluşan fiyat farkı can sıkıcı. Bundan sonra yükselişin devam etmesi öngörülüyor çünkü döviz kurunda değişim devam ediyor. Yaşanan artış telefon fiyatlarını da ekleyebilir.