POCO Telefon Alınır mı? Xiaomi ile Bağlantısı Ne?

POCO akıllı telefon alınır mı? Markanın Xiaomi ile olan bağlantısı ve bundan sonraki dönemde planları neler?

POCO

Ülkemizde de yer alan POCO markası, yavaş yavaş faaliyetleri ile gündeme gelmeye başladı. Satışlarının giderek artacağını düşündüğümüz markanın özellikler fiyat avantajı var. Satış fiyatları diğer markaların telefonlarına göre bir hayli düşük. Fiyat düşük olunca tabii ki ilgi daha da artıyor.

Fakat insanların kafasında bu marka için bazı soru işaretleri var. İşte bu soru işaretlerini giderecek açıklamalar markanın Hindistan direktörü Anuj Sharma tarafından geldi. Ünlü isim hem markanın bundan sonraki planlarını açıkladı hem de şu an ki durumu değerlendirdi. Hem bu açıklamalardan bahsedeceğiz hem de POCO neymiş bakacağız.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Tarihçesi – Firma Nasıl Kuruldu?

POCO Nasıl Bir Marka?

Bilmeyenler için hatırlatalım ki aslında POCO, Xiaomi’nin kendi oluşturmuş olduğu bir birim. Xiaomi’nin kendi içerisinde bir birim olarak oluşturduğu POCO’nun ilk modeli olan F1’in satışları o kadar iyi gitti ki bu birim ana markadan ayrılarak kendi başına bir marka olarak duyuruldu.

Açılama yapılır yapılmaz marka başlı başıya ayrı bir kol olarak devam etmeye başladı ama tabii ki burada da soru işaretleri oluştu.

Şimdi yeni POCO telefonlar, Xiaomi’nin akıllı telefonlarıyla bağlantılı gidiyor. Markanın yeni akıllı telefonları Xiaomi tarafından piyasaya sürülen başka modellere dayanıyor. Yani Xiaomi’nin izinden gidiliyor.

Sadece donanımda değil, yazılım için de aynı şey geçerli. Telefonlarda MIUI arayüzü kullanılıyor. Xiaomi’nin izinden devam eden markanın, bu durumu hakkında yapılan açıklamada ise nedenler belirtiliyor.

Markanın direktörü Anuj Sharma konuya açıklık getirdi. Yapılan açıklamada POCO telefonların, Xiaomi telefonlara dayandığı doğrulandı. Direktör bunun nedenini maliyetler olarak açıkladı. Marka çok genç, çok yeni ve çok tecrübesiz olan bir marka. Tamamen bağımsız kendi telefonlarını geliştirmek ise şimdilik POCO için zor bir görev.

Markanın yetkililerine göre bu zor görevi yerine getirmek aynı zamanda oldukça yüksek maliyet gerektiriyor. Bu nedenle bir süre daha marka Xiaomi’nin izinde gidecek. Xiaomi akıllı telefonlara bağlantılı hatta belki de bu telefonların parçalarıyla üretilen modeller göreceğiz.

Aynı şey yazılım için de geçerli. Yazılım konusunda da bir süre daha MIUI yazılımının kullanılmaya devam edeceği, ileri bir tarihte telefonlar için kendi arayüzlerinin geliştirileceği ve modellerin yenilenebileceği söyleniyor.

POCO Alınır mı?

Peki geldik can alıcı kısma ve asıl soruya. Bu telefonların alınıp alınmayacağı. Görünen o ki marka hızlı büyüyecek çünkü tanıtılan telefon sayısı sürekli artıyor. Bu telefonların alınıp alınmayacağı ise tamamen kullanıcı kararı. Ama şunu söyleyebiliriz ki fiyat konusunda telefonlar gerçekten başarılı. Xiaomi telefonları tercih etmekten çekinmiyorsanız, bu modelleri de tercih edebilirsiniz üstelik fiyat daha uygun olacaktır.

İlerleyen dönemde markanın nasıl değişeceği ve Xiaomi’den tamamen koptuğu zaman nasıl modeller sunacağını ise şu an kimse bilmiyor.