POCO F1 Global MIUI 12 Güncellemesi ile Bozuldu

POCO F1 için gelen global sürüm MIUI 12 soruna neden oldu. POCO F1 akıllı telefonlarında yaşanan sorunlar neler?

POCO F1 MIUI 12

MIUI 12 güncellemesi tamamlandı tamamlanacak ama son modeller için güncelleme biraz acele geldi gibi duruyor. Öyle ki global güncellemeyi alan son akıllı telefonlarda ardı ardına sorunlar yaşanmaya başladı. Önce Redmi Note 9 modellerinde sorun yaşandı. Sonra Mi 9T modellerinde sorun yaşandı. Şimdi ise POCO F1 modellerinde sorun olduğu söyleniyor.

Ortaya çıkan sorunlar, telefonun kullanımını doğrudan etkiliyor. MIUI 12 global güncellemesinden sonra yaşanan sorunlara ve kullanıcıların ardı ardına paylaştıkları mesajlara bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 için Yeni Güvenlik Önlemleri Geliyor

POCO F1 Global MIUI 12 Güncellemesinin Getirdiği Sorunlar

Yeni güncelleme ile başta telefonların aşırı ısınma sorunu karşımıza çıkıyor. Hiçbir işlem yapılmasa bile telefonların aşırı derecede ısındığını ve buna bağlı olarak donmaya başladığını belirten kullanıcıların sayısı hiç de az değil.

Telefon o kadar çok ısınıyor ki bir süre sonra telefonun bazı işlevlerinin kullanımını sınırlandıran bildirimler gösteriliyor.

Aşırı sıcaklık sorununun oluşmasına neden olan yeni güncellemenin bir sürüm daha yükseltildiğini de biliyoruz. MIUI 12.0.2.0 serisi de yine POCO modellerine verildi. Fakat bu güncellemenin gelmesi de sorunları çözmeye yetmedi.

Kullanıcılardan yine sorunlar olduğu konusunda mesajlar geliyor. Özellikle telefonun video kayıt özelliğini açtığınız zaman, cihaz aşırı derecede ısınmaya başlıyor ve bir süre sonra telefonda uyarı mesajı görüntüleniyor. Isınmanın devam etmesi durumunda kamera, GPS ve WİFİ kullanılmaz hale geliyor ve telefon tarafından devre dışı bırakılıyor.

Sadece ısınma sorunu da yok. Birçok kullanıcı güncellemeden sonra sistem arayüzünde hatalar aldıklarını belirtiyor. Sistem duvar kağıtlarının kaybolması ve animasyonlarda donma gibi sorunlar yaşandığı görülüyor.

Donma sorunları, aşırı ısınma sorunu, takılma sorunu ve sistem arayüzünde yaşanan sıkıntılar. Tüm bunlar POCO F1 için gelen MIUI 12 güncellemesinin başarısız olduğunu gösteriyor. Tabii ki şöyle bir şey de var ki bu güncelleme hakkında Xiaomi açıklama yapmadı. POCO ve Xiaomi bu konuda sessiz. Kullanıcılar forumları doldurmuş durumda.

Yaşanan sorunlara kanıt olması için görseller de paylaşılıyor. Markanın herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ya da markanın güncellemelerine devam edip etmeyeceği belli değil. Sorunlar çözülecek olursa, biz de bilgileri paylaşacağız.