Poco C3 Tanıtım Tarihi Resmi Olarak Duyuruldu

Poco C3 resmi tanıtım tarihi açıklandı. Tanıtım ne zaman yapılacak? Belli olan ilk özellikler neler?

Poco C3

Xiaomi’nin ataklarına alıştık. Kaç tane telefon tanıtırsa tanıtsın marka bizi şaşırtamıyor çünkü her hafta bir telefon görmeye, duymaya alıştık. Örnek son tanıtılan seri olan Mi 10T serisi. Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlarına alıştık ama şimdi de bu rolü Poco üstlendi. Marka modellerine modeller kattığı gibi seri sayısını da arttırıyor. Son olarak Poco C3 isimli yeni bir C serisinin geleceği duyuruldu.

Çok fazla sızıntısı ortaya çıkmayan akıllı telefon, akıllı telefon için resmi tanıtım etkinliği tarihinin açıklanmasından sonra bazı sistem özellikleri de gözüktü. Bu özellikleri değerlendirecek olursak, aslında sürpriz bir akıllı telefon çıkmayacak. Belki isim farklı olacak ama bu modelde kullanılacak sistem daha önce Redmi akıllı telefonlarında kullanılmıştı. Tabii ki iddiaların doğru olduğunu kabul edersek bu durum geçerli.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Poco C3 Özellikleri Neler Olacak?

Tanıtım açıklamasından sonra ortaya çıkan özelliklere göre bu telefon Redmi 9C modelinin bir yansıması olacak. Akıllı telefonda işlemci olarak MediaTek Helio G35 kullanılacak. İşlemci gücü nasıl diye sorarsanız tek kelime edebilirim o da “vasat” olur.

Fiyat performans odaklı bir akıllı telefon düşünenler için tercih edilebilecek olan işlemci yanında 4 ya da 3 GB RAM kullanılacaktır. Daha yüksek kapasiteli RAM miktarına yer verilecek olursa bu bizim için de sürpriz olur.

Ekran kısmında ise 6.53 inçlik LCD ekranın kullanılacağı ve HD+ standart çözünürlüğüne yer verileceği düşünülüyor ki bu Poco C3 modelini tam olarak fiyat performans ürünü yapar.

13 MP + 2 MP + 2 MP olmak üzere 3 arka kamerası olması beklenen akıllı telefonun ön kısmında da 5 MP değerinde bir kamera bulunacak. Ön kameraya 2 MP değerinde bir de derinlik kamerasının eklenmesi söz konusu olabilir.

Bu özelliklere karşı fiyatların çok yüksek olmasını beklemiyoruz ama yeni akıllı telefonların kesin fiyatları için 6 Ekim tarihini beklemek lazım. 6 Ekim’de düzenlenecek olan etkinliği izleyeceğiz ve telefonun fiyatıyla beraber merak edilen diğer özelliklerini de açıklayacağız.