POCO C3 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

POCO C3 modeli duyuruldu. Yeni telefonda tasarım ve özellikleri için bilinen detaylar.

POCO C3

Giriş seviyesi ve orta seviye arasında iki tarafa da eşit uzaklıkta olan POCO C3 modeli tanıtıldı. Söylendiği gibi tanıtımı gerçekleştiren marka, daha uygun fiyatlı ürünler geliştireceğini zaten söylemişti ve bunun ilk örneği de C3 akıllı telefon modeli oldu.

Xiaomi modellerine bile alternatif olacak olan bir fiyatla beraber satışa çıkan akıllı telefonların hem özelliklerine hem de sistem detaylarına bakalım.

Bunu da Okuyun: POCO C3 Kamera Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu

POCO C3 Tasarımı

Telefon giriş seviyesi olmasına giriş seviyesi ama tasarımı sanıldığından biraz daha iyi. Arkada alt kısımda desenli bir yüzey var ve üst kısımda ise düz renk var. İki parçalı tasarımın olduğu arka kapakta üst kısımda küçük kare şeklinde bir kamera bölümü var.

Bu kamera bölümü içerisinde 3 adet kameraya yer veriliyor ki yan L şeklinde bir kamera dizilimi var. Ekran tasarımında su damlası çentik tasarımı tercihi edilmiş.

POCO C3 Teknik Özellikleri

Telefonun teknik özellikleri çok iyi değil ama dediğimiz gibi bu telefon teknik özellikler üzerine odaklanılan bir akıllı telefon değil. Fiyata odaklanılan bir akıllı telefon. Telefonun ekran boyutu 6.53 inç boyutunda.

1600 X 720 piksel çözünürlük değerinde olan ekran LCD. Zaten bu fiyata daha fazlasını bekleyemezdik.

Ekran nasıl standart ise işlemci de o kadar standartlar arasında. İşlemci MediaTek Helio G35. Birkaç telefonda daha G35 işlemci kullanılmıştı ve performans çok dikkat çekmemişti. İşlemciye karşı kullanılan RAM miktarı ise iyi. 3 ve 4 GB olmak üzere iki farklı RAM var.

Depolama alanı 3 GB RAM için 32 GB, 4 GB RAM için 64 GB. POCO C3 modelindeki son bilgi ise kamera teknolojisi. Telefonda 3 arka kamera var. 13 MP + 2 MP + 2 MP üç arka kameranın yanında önde de 5 MP kamera var.

Telefonun fiyatlarına da bakalım. POCO C3 modelinin 3 GB RAM kullanılan versiyonunu tercih edecek olursanız, 102 dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Yok telefonun 4 GB versiyonunu tercih edecek olursanız da bu sefer 122 dolar ödemeniz gerekiyor. Türkiye fiyatı ve satış durumu hakkında biz de açıklamaları bekliyoruz.