MIUI 13 Çıkış Tarihi ve Güncelleme Alacak Telefonlar

MIUI 13 çıkış tarihi, özellikleri ve güncelleme alacak telefonlar için yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Yeni sürüm için ilk tahminler neler?

MIUI 13

MIUI 13 çıkış tarihi, net olarak bilinmiyor. Yeni sürümün ne zaman geleceği konusunda çok fazla paylaşım var ama bunlar iddialardan ibaret olan paylaşımlar. Henüz Xiaomi cephesinden tanıtım ve beta tarihleri için bir duyuru gelmedi.

Tarih konusunda kesin bir açıklama olmasa da hem tarih konusunda hem de bir takım işletim sistemi özellikleri konusunda bazı tahminler var. MIUI konusunda tecrübeli olan geliştiricilerden gelen yorumlar dışında şu biliniyor ki MIUI 13 sürümü Android 11 üzerine geliştirilen bir sürüm olacak.

Bu nedenle en azından özellikler konusunda bir takım güçlü tahminler var. Peki, yeni sürüm hakkında yapılan bu tahminlerde neler var? Hangi cihazlar güncellemeyi alır? Bildiğimiz, öğrendiğimiz her detayı paylaşacağız.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Pil Tüketimini Aşırı Artırıyor

MIUI 13 Çıkış Tarihi Ne Zaman Olacak?

Bu konuda sadece tahminler var. İlk tahmin yeni sürümün 2021 Nisan ayı gibi Çin sürüm olarak duyurulması. Her zaman olduğu gibi önce Çin sürümü gelecek deniyor. Sonrasında 2021 Mayıs ya da 2021 Haziran ayında global sürüm tanıtılacak.

Haziran ayının sonu ya da Temmuz ayında Çin dışı ilk kararlı sürümün ise Hindistan’da yayınlanmaya başlayacağı söyleniyor. Bunlar markaya yakın geliştiricilerin tahminleri. Durum kesinleşirse ya da yeni bir ipucu gelirse onu da paylaşırız.

MIUI 13 Özellikleri Neler Olacak?

Android 11 temelinde geliştirilecek olan özellikler için çok ufak az bilgi var. En çok üzerinde durulan konu yeni animasyonlar üzerine odaklanılacağı.

Daha önce bir haber sızdı ve MIUI 13 arayüzün kapatma menüsüne ait olduğu söylenen animasyonlar paylaşıldı. Bu da güzel bir kanıt oldu. Animasyonlarda ciddi değişiklikler bekliyoruz ama tabii ki tek değişiklik bu olmayacak. Gelebilecek diğer artılar şöyle olacak;

şu an bilinenler bunlar. Şimdi asıl merak edilen kısma geçelim. MIUI 13 güncellemesini alacak olan cihazların hangileri olduğu. Yine bu konuda da kesin bilgilerimiz yok ama geçen senelerden elde ettiğimiz tecrübeler üzerine paylaşımlar yapacağız. Ayrıca sızan bazı listeler de var. Bu listelere göre de MIUI 13 alacak telefonlar az çok belli.

Xiaomi Modelleri

Redmi Modelleri

POCO Modelleri

MIUI 13 Güncellemesi Alıp Almayacağı Belli Olmayan Modeller