MIUI 12 Yüklü Cihazınızda Mutlaka Denemeniz Gereken 3 Özellik

MIUI 12 yüklü cihazınızda deneyebileceğiniz 3 önemli tüyo ile karşınızdayız. İşte cihazlarınıza gelen yeni özelliklerden seçilen önemli tüyolar.

MIUI 12 tuyolari

MIUI 12 arayüzünün tabii ki eski sürümlere ve stok Android işletim sistemine göre avantajları var. İşletim sistemini daha kullanışlı hale getirmesinin yanında, daha güvenli ve daha kolay bir kullanım elde etmenizi sağlayan arayüzün bazı küçük sırları var.

Daha doğru ifadeyle bazı küçük tüyolar var ve bu tüyolar akıllı telefon deneyiminizi en iyi seviyeye taşıyacak. O zaman sizin için seçtiğimiz bu küçük tüyolara bakalım. Yeni arayüzde yapabildiklerimize bir de böyle bakalım.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Basın Görseli Sızdı

MIUI 12 Sürümünde Kullanabileceğiniz Önemli Tüyolar

Bahsedeceğimiz özellikleri tespit eden kullanıcılar mutlaka olacaktır ama bilmeyenler ve güncellemeyi yeni alan kullanıcılar için tüyolarımıza geçelim.

1.Videolar ve Fotoğraflar için Daha Fazla Gizlilik

MIUI 12 ile gizlilik kuralları değişti. Artık telefonlarda gizlilik daha çok öne çıkıyor. Fotoğraflar ve videolar için de bu geçerli. Xiaomi tarafından geliştirilen yeni gizliliik sistemi, paylaşmak istediğiniz fotoğraflar ve videolarınızda ek gizlilik ayarları yapmanızı sağlıyor.

Galerinizden bir fotoğraf ya da video paylaşmak istediğiniz zaman, hemen üst kısımda “Gizlilik Koruması” yazısı görüyorsunuz. Buraya tıklayarak görüntüde yer alan konum, zaman, küçük resim bilgileri gibi bilgileri silebilirsiniz. Yani meta bilgilerinin kaldırılıp kaldırılmayacağını açılan menüden seçebilirsiniz. Görselde zaten açılan menüyü görebiliyorsunuz.

2.Karanlık Mod Özelliği Olmayan Uygulamalara Karanlık Mod Ekleme

MIUI 12 ile karanlık mod yeni bir seviyeye taşındı. Öyle ki artık kendi karanlık modu olmayan uygulamalara bile karanlık mod uygulanabiliyor. Karanlık modu olmayan uygulamalara karanlık modu uygulamak için izleyeceğiniz yol şöyle;

3.Uyandırmak için İki Kez Dokunun veya Telefonu Kaldırın

MIUI 12 ile akıllı telefon ekranınızı uyandırmak için de yeni komutları kullanabilirsiniz. Destekleyen modeller için sadece kaldırarak ekranı uyandırmak ya da ekrana iki kez tıklayarak ekranı uyandırma özellikleri var. Bu özellikleri kullanmak için yapacaklarınız aşağıda.

MIUI 12 arayüzünde kullanabileceğiniz daha çok ayar ve kontrol var. Bu tür paylaşımlarımıza devam edeceğiz ve yeniliklere daha yakından bakacağız.