MIUI 12 Yüklü Akıllı Telefon Nasıl Hızlandırılır?

MIUI 12 işletim sistemi yüklü olan akıllı telefonunuzu nasıl hızlandırırsınız? İşte telefonun performansını arttırma yöntemleri.

MIUI 12

Kimi kullanıcılar MIUI 12 güncellemesini hala alamadığı için şikayetçi, kimi kullanıcılar ise güncelleme aldıktan sonra telefonlarında yaşanan sorunlardan şikayetçi.

Güncelleme alan akıllı telefonların en büyük sorunu ise güncelleme geldikten sonra telefonların yavaşlaması. Özellikle Redmi modellerinde güncelleme sonrasında ciddi bir yavaşlama sorunu yaşandığı görülüyor.

Peki, bu sorunun nedeni ne ve nedeni dışında en önemlisi bu sorunu nasıl çözebiliriz? Güncelleme alan ve güncellemeden sonra telefonları yavaşlayan kullanıcılarımızı buraya davet edelim. Telefonunuzu nasıl hızlandıracağınızı anlatıyoruz.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Telefonunuzdaki Donanım Değişikliklerini Gösterebilecek

MIUI 12 ile Yavaşlayan Telefon Nasıl Hızlandırılır?

Telefonlarınızın yavaşlamasının ana nedeni, yeni arayüze eklenen farklı animasyonlar. Bu animasyonların tamamen durdurulmasından sonra, sorun gideriliyor ve telefonun performansı yeniden hızlandırılıyor.

Animasyonlar dışında tamamen akıcı bir MIUI 12 deneyimi için uygulayabileceğiniz küçük bir yöntem daha var. Bunu da anlatalım.

Bu işlemlerin ardından MIUI 12 yüklü akıllı telefonunuz daha akıcı bir hale gelecektir. Bu işlemlerle daha akıcı bir kullanım elde edeceksiniz ama şunu da söyleyelim ki bu şekilde yapacağınız değişiklikler özellikle animasyon geçişlerinde kalite sorunu yaşamanıza neden olabilir.

Yani geçişlerde görüntüler biraz daha kalitesiz olacak. Bunu daha çok ekran geçişlerinde anlayacaksınız. Ekran geçişleri ve menü geçişleri hızlanacaktır ama dediğimiz gibi bunun için grafikten ödün verilecek. Xiaomi tarafından yayınlanacak MIUI 12.1 sürüm sonrasında performans konusunda da daha iyi sonuçlar sunulacaktır. Şimdilik bu yöntemler kullanılabilir.