MIUI 12 Telefonunuzdaki Donanım Değişikliklerini Gösterebilecek

MIUI 12 donanım tarama özelliği gözüktü. MIUI 12 telefonunuzdaki donanımları test edebilecek ve orijinal olup olmadığını kontrol edecek.

MIUI 12

MIUI 12 yeni bir arayüz ama yenilenmeye de devam ediyor. O kadar çok yeni özellik geliyor ki hepsini bir sıraya koymak mümkün olmuyor. En son bu sürümdeki galeri özelliklerinden söz etmiştik. Yapılacak güncelleme sonrasında galeri kısmında, resimlerde yeniden adlandırma sisteminin kullanıma açılacağını söylemiştik.

Bu düzenlemenin üzerinden çok geçmemişken bir sürüm güncelleme daha yayınlandı. Bu sefer Çin beta sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, Android akıllı telefonlar için en benzersiz özelliklerden biri olarak tarihe geçebilir. Öyle ki yeni sürümle beraber donanım değişikliklerinin taranması sistemi devreye girecek.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Yüklü Cihazınızda Mutlaka Denemeniz Gereken 3 Özellik

MIUI 12 Donanım Değişikliklerini Taramanızı Sağlayacak

Yeni güncelleme telefonlara geldiği zaman, arayüzün ayarlar bölümünü kullanarak telefonunuzun donanımını tarayabileceksiniz. Bu tarama sonrasında telefonunuzda yer alan tüm donanım birimlerinin görüntülenmesi sağlanacak.

Donanım birimleri görüntülendiği gibi hangi parça orijinal parça, hangisi orijinal değil bunu görebileceksiniz. Diyelim ki telefonunuzun kamerası bozuldu. Kameranızı değiştirmeniz gerekiyor ve bunun için telefonu servise verdiniz.

Yetkili servis ya da teknik servis fark etmeden telefonunuza takılan yeni kamera modülünün sorunsuz ve orijinal olması gerekiyor. Bunu doğrudan sizin anlamanız çok mümkün değil. Çekim kalitesinden belki bir nebze anlayabilirsiniz ama tam olarak fark edeceğiniz bir durum söz konusu değil.

MIUI 12 donanım tarama özelliği bu sorunu çözecek. Yeni menü üzerinden kısa süre içerisinde donanım taraması yaptırabileceksiniz ve kullanılan donanımların ya da değiştirilen parçaların orijinal olup olmadığını görebileceksiniz.

Eğer kullanılan parçalar orijinal parçalar değilse ya da doğru bir şekilde çalışmıyorsa da bu durumda arayüz size uyarı gösterecek. Bu uyarıyı kullanarak, akıllı telefonunuzu tamir eden merkeze giderek parça değişimi hakkında daha fazla bilgi alabileceksiniz.

Çin beta sürümünde ortaya çıkan MIUI 12 donanım tarama özelliğinin her zaman olduğu gibi önce Çin’de yayınlanmasını bekleyeceğiz. Çin’de bu sürüm yayınlandıktan sonra global olarak yeni güncellemeyi alan üst segment ya da giriş segment tüm cihazların özelliğe kavuşması bekleniyor.

Türkiye’deki cihazlar için de özelliğin kullanılacağı söyleniyor. Fakat söz konusu donanım tarama olunca sistemin ülkemizde ne kadar doğru çalışacağını önce görmemiz gerekiyor.