MIUI 12 Sürümüne Yeniden Adlandır Özelliği Geldi

MIUI 12 ile fotoğraflara yeniden adlandırma özelliği geliyor. MIUI 12 yeniden adlandırma sistemi nasıl bir ayrıcalık sağlayacak?

MIUI 12 Yeniden Adlandır

MIUI 12 arayüz güncellemesine yeni bir yama geleceği ortaya çıktı. Çin genelinde yayınlanan yeni yama, arayüzün fotoğraflar kısmı için yeni özellikler kazandığını gösteriyor. Fotoğrafları daha da düzenli hale getirecek ve kullanıcıların ayarlamalar üzerinde çok daha fazla kontrol sağlamasına izin verecek yeni özelliklere geçelim.

Bunu da Okuyun: Bazı Redmi Modelleri için MIUI 12 Güncelleme Tarihi Sızdı

MIUI 12 Yeniden Adlandır Sistemi Nasıl Çalışacak?

Fotoğraflar kısmına kullanılacak olan özellik sayesinde, çekilen ve albümlerde listelere girmiş olan fotoğrafların isimlerini değiştirebileceksiniz.

Bunun için tek yapılması gereken, isimlendirilecek olan fotoğrafa tıklamak, ayarlara girmek ve “Diğer” menüsüne geçmek. Yayınlanacak olan güncelleme sonrasında bu kısımda “Yeniden Adlandır” şeklinde bir menü olacak.

Adlandırma menüsüne girdiğiniz zaman, istediğiniz herhangi bir ifade ile fotoğrafın adının değiştirilmesi sağlanacak. Fotoğrafın adının değiştirilmesi sonrasında albüm üzerinde de fotoğrafın adının değiştiğini görmek mümkün olacak.

Yani sanki fotoğrafı çektiğiniz zaman, bu şekilde bir isim koymuşsunuz gibi bir durum oluşacak. İsimlendirmenin değiştirilebiliyor olması ve isimlendirmeye göre albümlerde de değişikliklerin yapılabiliyor olması, sonrasında fotoğraflarınızı ararken ya da albümlerinizi gruplarken bir hayli işinizi yarayacak.

Fotoğrafların çok daha düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayacak olan sistemin içerisinde bir de olumsuz nokta var. MIUI 12 yeniden adlandırma özelliğinin şu an için sadece çekimi yapılan fotoğraflarda çalıştığı görülüyor.

Yani ekran görüntüleri aldığınız zaman, aldığınız bu ekran görüntülerinin yeniden adlandırılması gibi bir durum olmayacak. Kullanıcılar bu yönde markaya baskı yapmaya başladı bile. Şu an beta testleri devam eden yamanın yayınlanmasından sonra muhtemelen ekran görüntüleri için yeniden adlandırma özelliğinin kullanılması olası olacak.

Güncellemenin Çin ROM sürümünden sonra ülkemizde de yayınlanması ve tüm MIUI 12 güncellemesi alan telefonlarda yeni özelliklerin kullanılması bekleniyor. Türkiye’ye geldiği zaman fotoğraflar kısmındaki yeni özellikleri daha iyi anlayacağız ve inceleyeceğiz.