MIUI 12 Screen Combo Özelliği Yayınlandı – Ne Değişecek?

MIUI 12 Screen Combo özelliği belli cihazlar için yayınlandı. MIUI 12 Screen Combo ile akıllı telefonlar bilgisayara taşınıyor.

MIUI 12 Screen Combo

MIUI 12 arayüzü geliştirmeye açık olan bir arayüz. Çok fazla mod, çok fazla ek menü ve animasyonla eklenebilir. Fakat gelen geliştirmeler işlevselliğe yönelik geliştirmeler olunca bir başka önemi oluyor. MIUI 12 Screen Combo özelliği bunlardan bir tanesi.

İlk defa bir beta sürümünde ortaya çıkan özellik, yakın zamanda yayına açıldı. Telefonunuz ile bilgisayarınız arasındaki iletişimi kurmak açısından çok iyi bir yeri olan özellik, şimdilik Çinli kullanıcılar için aktif oldu ama yakın zamanda diğer kullanıcılar için de bu özellik gelecek. Peki bu özellik bize neler sağlayacak ve neleri değiştirecek?

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Telefonların Kutu İçeriği İçin Yeni Açıklama Yaptı

MIUI 12 Screen Combo Nedir? Ne Sağlar?

Yeni özellik ile bilgisayarınız ve akıllı telefonunuz doğrudan iletişime geçebilecek. Akıllı telefonunuzun ekranını doğrudan bilgisayarınızın ekranına aktarabileceksiniz.

Ekranını aktardığınız zaman, telefonunuzu bilgisayarda yer alan ekran üzerinden kontrol edebileceksiniz. Bilgisayar üzerinden telefonunuzda yüklü olan uygulamaları açabilecek ve kontrol edebileceksiniz.

Üstelik tek bir uygulama açılması gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Çoklu pencere desteği olacak. Yani hem hava durumunu uygulamasını açtınız hem de yüklü bir takvim uygulamasını açtınız diyelim. İki uygulamayı da ekranda farklı yerlere çekerek konumlandırıp kullanabileceksiniz.

MIUI 12 Screen Combo özelliğinin bir diğer artısı ise şu olacak ki dosya paylaşımı. Akıllı telefonunuzun ekranı bilgisayar ekranı üzerindeyken her türlü işlemi yapabileceksiniz. Diyelim ki telefona bir dosya kopyalamak istiyorsunuz. O zaman dosyayı seçip, sürükle bırakla masaüstünden telefon ekranına aktarmanız yeterli olacak.

Bu işlem tersine de geçerli olan bir işlem. Akıllı telefonunuzdan herhangi bir dosyayı ya da görseli ya da videoyu, sürükle bırakla bilgisayarınıza atabileceksiniz. Böyle değerlendirildiği zaman çok işlevsel olduğunu göreceğimiz MIUI 12 Screen Combo özelliğinin belli cihazları destekleme gibi kötü bir yanı var. Yapılan paylaşımlara göre yeni özellik şu an için sadece aşağıdaki cihazlarda olacak.