MIUI 12 Pil Tüketimini Aşırı Artırıyor

MIUI 12 güncellemesi alan akıllı telefonların pil süresi düşüyor iddiaları gelmeye başladı. Xiaomi bu konuda herhangi bir bilgi paylaştı mı?

MIUI 12

Arayüz güncellemeleri konusunda en aktif olan firmalardan biri olan Xiaomi, hem en aktif hem de en yavaş firmalar arasında yer alıyor. En yavaş diyoruz çünkü MIUI 12 güncellemelerinin ulaşmadığı birçok model var.

Hala güncellemelerin gelmesini bekleyen akıllı telefonlar varken, MIUI 13 çalışmaları bile başlamış durumda. Her şeye rağmen bir yandan güncellemeler devam ederken bir yandan da yeni arayüz için incelemeler gelmeye başladı.

Yeni sürüm hakkında çok fazla kullanıcı yorumu var. Fakat son birkaç haftadır kullanıcıların yorumlarında bir değişiklik oluşmaya başladı. Kullanıcıların neredeyse yarısı yeni sürümde bazı kısımlardan şikayetçi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 7 için Global Olarak MIUI 12 Güncellemesi Geldi

MIUI 12 Pil Tüketimini Olumsuz Etkiliyor

En çok şikayet edilen konu ise pil tüketimi. Son birkaç haftadır özellikle yabancı forumlarda çok tartışılan pil tüketim konusunda Xiaomi eleştirilerin hedefi konumunda. Özellikle Redmi kullanıcılarının bu konuda bir şikayeti var gibi gözüküyor.

Kullanıcı yorumlarına göre MIUI 12 arayüzünü yükledikten sonra pil tüketimi ciddi bir şekilde artış gösteriyor. Telefonların pil süreleri düşüyor ve başarılı bir pil performansı alamıyorsunuz.

Özellikle Redmi modellerinde dedik ama diğer Xiaomi modellerinde de aynı şeyin gerçekleştiği iddiası var. Bu konuda Xiaomi tarafından iddialara verilmiş bir cevap ya da açıklama yok.

Fakat geliştiricilerin vermiş olduğu bazı ipuçları var. Geliştiriciler verdikleri ipuçlarında şunu söylemişti ki MIUI 12 arayüzü animasyonlar konusunda zenginleştirilmiş olan bir arayüz. Arayüz animasyon konusunda zenginleştirilmiş durumda ama bu şarj tüketiminin artmasına neden oluyor.

MIUI 11 sürümüne göre daha fazla animasyon olması ve daha fazla hareketli geçişin desteklenmesi pili olumsuz etkiliyor ama yine de bu geçerli bir neden olabilecek bir şey değil. Xiaomi’nin yeni sürümlerde tam tersi pil sürelerini arttırması gerekiyor.

MIUI 12.1 adı verilen ilk büyük güncelleme içerisinde bu konuda bir iyileştirme çalışması yapıldığı söyleniyor. Fakat sadece söylentide kalmış olan iddialar var. Hala Xiaomi bundan sonra ne yapacağını kesin olarak açıklamadı. Pil tüketimi konusunda bir düzenleme ya da iyileştirme haberi gelirse ekleyeceğiz.