MIUI 12 Mesajlar Uygulaması Yenilendi – İşte Yenilikler

MIUI 12 ile mesajlar bölümüne yeni animasyonlar eklendi. Bu yeni animasyonların getireceği artılar neler?

MIUI 12

MIUI 12 ile beraber Xiaomi özelleştirmeleri arttırdı. Sistem özellikleri bir yana, ana uygulamalar için de özelleştirmeler yapıldı.

Yakın zamanda pano kısmı için bir özelleştirme sunulmuştu. Hemen sonrasında ise karanlık mod için güncelleme yapılmıştı. Karanlık mod için yapılan düzenleme ile karanlık mod üzerinde ayarlamalar yapılmasına olanak verilmişti.

Yani daha fazla ayar ve daha fazla kontrol imkanı sunulmuştu. Bu düzenlemelerin hemen ardından bu kez ise mesajlar uygulaması için bir düzenleme yapıldığı ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 için Yeni Bir Karanlık Mod Geliyor

MIUI 12 ile Mesajlar Nasıl Değişiyor?

MIUI 11 sürümünde mesajlar bölümünde bazı ek ayarlara ulaşma fırsatı elde etmiştik. Mesajlarda

seçenekleri vardı ve bu şekilde mesajların görüntülemelerinin nasıl yapılacağını ayarlayabiliyordunuz. Bu ayarlamalar vardı ama bu ayarlamalar için herhangi bir ön izleme alanı yoktu.

MIUI 12 mesajlar düzenlemesi sonrasında bu kısma yeni bir animasyon ekranı eklendi. Diyelim ki mesaj ayarlarında görünümler için değişiklikler yaptınız. Bu değişiklikler yeni bir animasyon alanı üzerinden görüntülenecek.

Ayarların hemen üst kısmında yer alan bu animasyon alanı, seçimlerinizin mesajlar alanında nasıl bir etki yaratacağını görmenizi sağlayacak ve daha iyi düzenlemeler yapabileceksiniz. Bölüme eklenen animasyon dışında, mesaj oluşturma ekranında da yeni seçenekler ve görünümler karşımıza çıkacak.

Mesaj oluşturmak için “+” simgesine bastığınız zaman, daha farklı bir görüntü elde edeceksiniz ve artık multimedya ögelerinin eklenmesi noktasında daha fazla seçenek olacak. MIUI 12 yenilenen mesajlar uygulamasının her kullanıcı için gelmesi biraz zaman alabilir ama yeni sürüme ulaşan her kullanıcı için mesajlar uygulaması böyle değişecek.

Gelecek ek güncellemelerle beraber mesajlar bölümünde yeni yapılacak değişikliklere de hazırlıklı olun. 12.1 sürümünden sonra mesajlara yeni artılar gelecek gibi duruyor ama henüz 12.1 sürümünün tüm cihazlara ne zaman geleceği konusunda bir bilgi yok.