MIUI 12 için Yeni Güvenlik Önlemleri Geliyor

MIUI 12 pano erişimleri için onay dönemini getiriyor. Yeni güncellemede onay sistemi nasıl çalışacak?

MIUI 12

MIUI 12, güvenlik konusunda güncellendi. Yani söylenen bu ama Android akıllı telefonlarda güvenliği %100 sağlamak adına çok çalışma gerekiyor. Yeni arayüz güvenlik önlemleri için çok çeşitli önlemler getirdi ama görünen o ki getirmeye devam edecek. Güncellemeler üzerinde çalışmaların devam ettiğini biliyoruz ve her yeni sürümde yeni bir güvenlik düzenlemesi daha oluyor.

Bu bir yana sadece güvenlik için hazırlanan güncellemeler de oluyor. İşte sadece güvenlik odaklı olarak hazırlanan bir yama daha yolda. Bu kez eksik kalan bir nokta düzeltilecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Air 2 Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

MIUI 12 Pano Erişimlerini Onay Üzerinden Verecek

Yeni beta sürümünde gözüken değişiklikte bundan sonraki dönemde pano erişiminin kontrol edilmesi sağlanacak. Bu güncellemeden sonra panoya kopyaladığını herhangi bir bilgiyi farklı bir uygulamada kullanmak için onay vermeniz gerekecek.

Ayrıca uygulamaların direkt olarak panoya erişme durumu da kaldırılacak. Bir uygulama panoya erişmek ve okuma ya da yazma yapmak isterse öncelikle telefon size bir onay ekranı sunacak. Bu onay ekranında uygulamaya izin verecek olursanız, pano bilgilerine ancak bu şekilde erişim sağlanacak.

İsterseniz bu erişime izin vermeyeceğiniz gibi pano içeriğinizi anında silme gibi bir ayrıcalığa da sahip olacaksınız. Böylece telefonunuzda kopyalama işlemi yaptığınız hassas bilgilerin korunması amaç ediniyor.

MIUI 12 pano güvenlik güncellemesi sonrasında, izin verdiğiniz uygulamaların erişimini göstermek için de bir animasyon sisteminin kullanılacağını belirtelim. Bu sayede uygulamalar panoya erişiyor mu erişmiyor mu bilgi alabileceksiniz.

Yeni alınan güvenlik önlemlerinden biri olarak görülüyor olsa da aslında bu güvenlik önleminin uzun zamandır planlandığını da biliyoruz. Şimdilik beta sürümünde olan bir güncelleme ve geliştiriciler sürümü test ediyor.

Her şey başarılı gider ve güvenlik için sunulan sistemin herhangi bir açığının olmadığına emin olunursa, bu özellik tüm kullanıcılar için gelecek. Muhtemelen özellik, MIUI 12 serisinin ilk büyük güncellemesi 12.1 sürümüne eklenecek ve dağıtıma çıktığı zaman bu sürüm üzerinden yayınlanacak. Ayrıca yeni özelliğin global olarak geleceğini de tekrar hatırlatalım. Çin’de kalmayacak.