MIUI 12 için Yeni Düzenlemeler ve Özellikler Geliyor

MIUI 12 işletim sistemine yeni özellikler ekleyecek olan geliştiriciler yeni bir anket çalışması başlattı. Gelecek özellikler neler olacak?

MIUI 12

MIUI 12 güncellemesi bir başka akıllı telefon için sunulduğu zaman, her seferinde yeni özellikler gündeme geliyor. En son Redmi Note 8 modelleri için güncelleme sunuldu ve hemen sonrasında da arayüze yeni özelliklerin geleceğini öğrendik.

Bu kez durum daha farklı olacak. Arayüze yeni özellikler gelecek ama bu hemen yapılmayacak. Yeni özellikler kullanıcıların kararına bırakılmış durumda. Xiaomi geliştiricileri tarafından resmi forumda başlatılan bir anket çalışması, arayüze hangi özelliklerin geleceğini belirlemenizi sağlıyor.

Bunu da Okuyun: Ters Kablosuz Şarj Destekli Xiaomi Telefonlar

MIUI 12 Sürümüne Gelecek 4 Özellik için Anket Çalışması Başlatıldı

Geliştiriciler toplamda 4 yeni özellik seçti. Yeni arayüze eklenmesi için belirlenen bu 4 özellik içerisinden hangisinin arayüze ekleneceğini belirlemek için ise kullanıcılara bir oylama sunuldu. Resmi forum üzerinden başlatılan oylamada geçerli olan özelliklere bakalım.

Birinci özellik bir parmak izi sensör özelliği. Parmak izi ile ilgili bir takım değişikliklerin barındıran özellik, okuma kısmında yeni hareketler sunulmasını sağlıyor.

İkinci özellik ise video kaydı kısmında yeni seçeneklerin getiriliyor olması. Video kodlama adı verilen bu güncellemede, kullanıcılara yeni video kayıt modlarının önerisi yapılıyor. Hem çözünürlük hem de fps çeşitliliğini arttırmak amaç ediniyor.

Diğer yeni özellik ise sağlık uygulamasının genişletilecek olması. Artık sağlık takibi yapılırken ek seçenekler de olacak. Günlük su ve kafein alım miktarlarının takip edilmesi ve hesaplanması gibi ek özellikler gelecek.

Son özellik ise en çok oy alan özellik oldu. Buna göre MIUI 12 Bluetooth özelliği değiştirilecek. Super Bluetooth adı verilen bir mod eklenecek ve bu mod sayesinde Bluetooth 5.0 bağlantısı kullanılarak 4 farklı cihaza aynı anda ses gönderimi gerçekleştirilebilecek. Üstelik ses gönderimi sırasında herhangi bir bozulmanın olmaması amaç ediniyor.

Tüm bu özelliklerden sadece bir tanesi yeni arayüze güncelleme olarak eklenecek. Hangi özelliğin ekleneceğini dediğimiz gibi kullanıcılar seçiyor. Forum üzerinden başlatılan anket çalışması da tam olarak bunun için geçerli. Yapılan anket çalışması için de buraya bir bağlantı ekliyoruz. Böylece siz de oy kullanabilir ya da yeni özellikler için daha fazla bilgi alabilirsiniz. Hangi özelliğin kazanacağını göreceğiz.