MIUI 12 Çoklu Görev Ekranına Yeni Bir Özellik Geldi

MIUI 12 çoklu görev penceresinde yeni bir tasarıma geçiyor. İşte ortaya çıkan görsellerle yeni tasarım.

MIUI 12 3 2

MIUI 12, bir yandan hala özelleştirmeler almaya devam ediyor. Kamera için getirilen düzenlemeler, uygulama çekmecesi bölümüne gelen artılar, fotoğraflar uygulamasında yapılan değişiklikler ve daha birçoğu derken şimdi de çoklu görev ekranı için yeni bir dizilimin geleceği ortaya çıktı. Üstelik yeni dizilime geçilip geçilmeyeceği de kullanıcı kararında olacak.

iOS benzeri bir dizilimin sunulmasını sağlayacak olan yeni özellik çoklu görev ekranını da daha işlevsel bir hale getirecek.

Bunu da Okuyun: Ters Kablosuz Şarj Destekli Xiaomi Telefonlar

MIUI 12 Çoklu Görev Ekranı Nasıl Değişiyor?

Güncelleme sonrasında son kapatılan uygulamaları görebileceğiniz çoklu görev ekranında yeni tasarıma geçiş yapılacak.

Alt alta sıralı kutu tasarımı yerine yan yana sıralı olan bir tasarım sunulacak. Dikey format yerine yatay format kullanılacak ama bunun seçimi de tamamen kullanıcıya endeksli olacak. Yani ayarlar üzerinden kullanıcılar kendileri seçim yapacaklar.

İsteyen kullanıcılar yine dikey konumda, isteyen kullanıcılar ise yatay konumda görüntüleme yapabilecek. Görünümde güzel bir değişiklik sunacak olan bu özelliğin şu an için alfa sürümlerinde test edildiğini de belirtmekte fayda var.

Menülerde iOS tarzı bir görünüm sunulmasını sağlayacak olan yeni düzenlemenin alfa sürüm testlerinden hemen sonra yayına açıldığını göreceğiz. Fakat bunun için net bir süre olmadığını da belirtmek isterim.

Alfa sürümünde testlerin tamamen başarılı olması durumunda ancak bu şekilde yeni çoklu görev pencere tasarımı yayınlanacaktır. Şu an için bu modun kullanımında bir sorun yok ama herkese açık güncelleme için biraz daha beklemek gerekiyor.

Güncelleme yayınlandığı zaman bu mod global sürümde kullanıldığı gibi Çin sürümünde de Avrupa sürümünde de yani her sürümde olacak. Sınırlama olmayacak. Sadece telefonunuzun yeni arayüz güncellemesini alıyor olması yeterli oluyor. Süper duvar kağıtlarında olduğu gibi telefona göre de herhangi bir sınırlama yok.