MIUI 12 Arayüz Görünüm Güncellemesi Alıyor

MIUI 12 için bir güncelleme daha gözüktü ve bu kez bazı bölümlerin tasarımında değişikliklere gidiliyor.

MIUI 12 tasarim 3

MIUI 12 arayüzünün menülerinde ve görünüm ayarlarında bazı değişiklikler yapılmaya başlandı. Zaten bazı değişikliklerin getirildiği menüler, tasarım açısından yeni bir güncelleme daha aldı. İlk değişiklik veri paylaşım menüsünde karşımıza çıkıyor.

Bu menü için yeni bir tasarıma geçiş yapıldığı görülüyor. Üstelik değişiklik bununla da sınırlı değil ve birkaç tasarımın daha özelleştirildiği de görülmekte.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 için MIUI 12 Global Yayında

MIUI 12 Yeni Güncellemesi Sonrasında Hangi Menülerin Tasarımı Değişti?

Yeni güncelleme sonrasında ilk olarak USB paylaşım menüsünde bir tasarım değişikliğine gidildi. Cihazınızı USB ile telefonunuza bağladığınız zaman, yeni bir menü tasarımı görüyorsunuz. Eskiden gösterilen 3 seçenek yine gösterilecek.

Bu kez seçeneklerin simgelerinin güncellendiğini göreceğiz. Ters şarj simgesinin de yine bu kısma eklendiğini görmek mümkün olacak.

Simgelerde yapılan değişiklik bir hayli dikkat çekecek gibi duruyor. Çünkü bu değişimin ilk adımı olarak gösteriliyor. Benzer tasarım değişikliklerinin de gelmeye devam edeceği söylendi.

Zaten tasarım değişiklikleri de sadece bağlantı menüsü ile sınırlı kalmadı. Bağlantı menüsünün yanında ayar menülerinde de tasarım değişikliklerine gidildiği görüldü. Yeni buton tasarımları ve mavi renklerin yoğunlaştığı görülen MIUI 12 güncellemelerinin, menüleri daha modern bir yapıya getirdiğini net bir şekilde söyleyebiliriz.

Bazı ek işlevsel özelliklerin geleceğini biliyorduk ama yeni sürüme tasarımlar konusunda değişikliklerin eklenmesi pek hesaplanan bir şey değildi. Son olarak bu konuda da özelleştirmelerin yapılmaya başlanması, 12.1 büyük güncellemesinden beklentilerin değişmesine neden oldu.

Ara sürüm ilk büyük güncellemesi olacak olan bu güncellemenin bazı işlevsellikleri kazandırmasını bekliyorduk ama açıkçası tasarım konusunda çok bir değişiklik getirmesini beklemiyorduk. Şimdi anladığımız tasarım kısmında da değişimler yolda. Belki diğer menüler için de özel bir tasarım değişikliği üzerinde çalışılıyordur. Henüz diğer menüler ve arayüzün genelinde tasarım değişikliği ortaya çıkmış değil.