MIUI 12.1 Global Sürüm Yayınlandı – Değişiklikler Neler?

MIUI 12.1 global güncellemesi yayınlandı. Güncellemeyi alan ilk akıllı telefon hangisi oldu?

MIUI 12.1 Global

MIUI 13 sürümünden bir önceki adım olarak gösterilen MIUI 12.1 ara sürüm güncellemesi, ilk olarak Çin’de Xiaomi geliştiricileri tarafından duyurulmuştu. Geliştiricilerin bu ilk büyük güncellemeyi doğrulamasının ardından, Çin için güncelleme sunulmaya başlamıştı.

Çin için yayınlanan sürümün hemen sonrasında bu kez global olarak yeni güncelleme yayınlandı. MIUI 12.1 global sürüm, ilk olarak sınırlı cihaz desteğiyle geldi ama yeni güncellemenin de ilk adımı atılmış oldu.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.1 Global Doğrulandı – Global Güncelleme Yayınlanacak

MIUI 12.1 Global Hangi Akıllı Telefona Geldi?

Global sürüm güncellemesi ilk olarak Xiaomi Mi 10 Pro akıllı telefonları için yayınlandı. Android 11 sürümünü de ilk alan akıllı telefonları Mi 10 Pro modelleri olmuştu.

Fakat MIUI 12.1 global güncellemesi için durum biraz daha farklı. İlk olarak Mi 10 Pro akıllı telefonlarına gelen bu güncelleme MIUI 12 alan tüm cihazlara da gelecek. Beklenti arada herhangi bir farkı olmayacağı yani güncellemeye ulaşan akıllı telefonların tamamının yeni sürümü de alacağı yönünde.

İlk adım Mi 10 Pro akıllı telefonlarında atılacak ama global sürümün çok kısa süre içerisinde diğer akıllı telefonlara da yayınlanması bekleniyor. Yeni güncellemenin getirdiği değişikliklere gelecek olursak, daha önce bu konuda değişiklikleri paylaşmıştık ama yine madde madde değişikliklerden söz edelim.

MIUI 12.1 sonrası gelecek özellikler özet;

MIUI 12.1 ile gelen yenilikler ana başlıklarda bu şekilde. Güncellemenin global sürümünün başlamış olması tekrar hatırlatalım ki birçok telefonun bu sürümü yakın zamanda alacağını gösteriyor.

GÜNCELLEME – 04/10/2020 

Mi 10 Pro modelinden sonra Xiaomi Mi 10 akıllı telefonları için de 12.1 güncellemesi yayınlandı. Global olarak yayınlanan güncelleme için akıllı telefonunuzu zaman zaman kontrol etmeyi unutmayın.