iPhone 12 Mini’ye Cevap Redmi Cephesinden Geliyor

Redmi mini bir telefon üzerinde çalışmalar başlamış olabilir. Redmi yöneticilerinin konu hakkında yaptığı açıklamalar neler?

Redmi

iPhone 12 Mini, son dönemde çok alışkın olmaya başladığımız dev ekranlı akıllı telefonlara bir rakip olarak çıktı. 5.4 inç mini bir ekran kullanan akıllı telefon, sektörde de bazı değişikliklere neden olacak gibi duruyor. Her zaman olduğu gibi Android firmaları Apple’ı takip edecek gibi duruyor. Bu konuda ilk adımı atacak firma ise Redmi olacak gibi.

Firmanın yöneticilerinden biri olan Lu Weibing, konu hakkında yaptığı açıklama ile beraber yeni seri akıllı telefonların ekran boyutunun düşebileceğini işaret etmiş durumda. Açıklamalara bakarsak yeni bir telefona hazır olmak gerekiyor.

Bunu da Okuyun: Poco X3 NFC Türkiye Fiyatı Açıklandı – İndirim Fırsatını Kaçırmayın

Redmi Nasıl Bir Telefon Planlıyor?

Weibing tarafından yapılan açıklamada Redmi’nin böyle bir hazırlık içerisinde olduğu doğrulandı. Mini boyutlarda bir akıllı telefonlar için hazır olduklarını belirten Weibing, yeni akıllı telefon modelleri için ise çok fazla detay vermedi.

Telefonun özellikleri için bilgiler ortaya çıkmadı ama yetkili olan isimlerin açıklamalarına göre yeni seri akıllı telefonlar için en büyük sorun batarya kapasitesi. iPhone 12 Mini modelinde yer alan batarya bir hayli küçük.

Fakat bu batarya iOS evreninde ve A serisi işlemcilerde çok kötü bir performans göstermiyor. Fakat Android akıllı telefonlarda batarya kapasitesinin bu kadar düşük olması, pil dayanma süresi için sorunlara neden olacaktır.

Android akıllı telefonlar için 5000 mAh değerinde bataryalar bile yeterli gelmezken Redmi mini telefonunda kullanılacak olan batarya büyük oranda sorun oluşturabilir. Şu an markanın mini model için bu yönde bir çalışması olduğu söyleniyor. Önce batarya sorunlarını çözmeyi planlayan firmanın, sonrasında mini seriler için bir örnek model getireceği düşüncesi var.

Zaten Weibing tarafından yapılan açıklamalar da bunu işaret ediyor. Gündemlerinde bir mini model olduğunu ve bu fikri önemsediklerini söyleyen Weibing, telefon için herhangi bir duyuru ya da ipucu verecek mi bunu bilemiyoruz.

Şimdilik mini modeli için sadece bir proje düşüncesi hakim. Batarya sorunları ve ekran performans sorunları çözüldüğü zaman, Xiaomi alt markasının mini ürünleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Açıkçası böyle bir telefon gelmesini biz de merak ediyoruz. Çıkış tarihi konusunda en ufak bir bilgi yok.

Exit mobile version