Güncellemeye Engel Olan MIUI 12 Hataları ve Çözümleri

Güncelleme sorunu yaşamanıza neden olacak MIUI 12 hataları neler? Güncelleme hataları nasıl giderilir?

MIUI 12 hataları

MIUI 12 işletim sistemini yüklemeye kalktığınız zaman, ilk etapta bazı hatalarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Her model için arayüzün ayrı ayrı özelleştiriliyor olması, ister istemez bazı sistem hatalarının karşınıza çıkmasına neden olabiliyor. MIUI 12 hataları bazen öyle can sıkıcı olabiliyor ki telefonu güncelleyemiyorsunuz.

Mi 9 SE modellerinde yaşanan, sonra Poco F1 modellerinde yaşanan ve hemen arkasından da Note 9 modellerinde yaşanan sorunlardan sonra bu hatalar daha önemli bir hale geldi. Peki, bu hataların giderilmesi için ne yapmak lazım? Xiaomi bir düzeltme verene kadar yapılabilecekler neler?

Bunu da Okuyun: POCO F1 Global MIUI 12 Güncellemesi ile Bozuldu

MIUI 12 Hataları ve Bu Hatalara Karşı Yapabilecekleriniz

Kullanıcıların en sık yaşadıkları sorunları ekran görüntüleriyle beraber ele aldık ve bu sorunlar için bazı çözüm önerilerinden söz edeceğiz. Her sorun farklı bir sıkıntıyı işaret ediyor. Bunun için listemizden kendi yaşadığınız sorunu bulun ve bu sorunu gidermek için belirttiğimiz çözüm önerisini uygulayın.

Xiaomi Mi 9T Yükleme Doğrulanmadı Hatası

Xiaomi Mi 9T akıllı telefonları, ilk güncelleme alan akıllı telefonlar arasında geliyordu. Global olarak da güncellemeler tamamlandı. Bu süreçte güncelleme alırken bazı kullanıcılar güncellemenin tamamlanamadığını belirten bir uyarı mesajı aldıklarını belirtiyor.

Özellikle ilk beta sürümlerini etkileyen bu sorun, sonradan yayınlanan bir yama ile düzeltildi. Yani şu an Mi 9T kullanıcılarının böyle bir mesaj almıyor olması gerekiyor. Yine de böyle bir mesaj alıyorsanız, yapacağınız işlem çok basit.

Çözüm: Güncelleme ekranında uyarı aldığınız zaman, uyarıyı onaylayın ve geri dönün. Sonrasında telefonunuzu tamamen kapatın. Tekrar açın ve internet bağlantınızı kapatın. Sonrasında internet bağlantısı olmadan yazılım güncellemelerini kontrol etmeye çalışın.

Uyarı alacaksınız ve kontrol yapılmayacak. Sonra internet bağlantınızı açın ve bir kez daha güncelleme kontrolü yapın. Yeni çıkan güncellemeyi yükleyin. Sorun çözülecektir. Fakat belirttiğimiz gibi bu sorun gelen yamalarla düzeltildi. Siz hala sorun yaşayan kullanıcılar arasındaysanız, biraz şanssızsınız. 🙂

Güncelleme Doğrulanamıyor Mevcut ROM Sürümü Farklı

Telefonunuzu güncellerken bu şekilde bir hata mesajı almışsanız, bu ROM sürümünde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle olmaktadır. Xiaomi akıllı telefonlarına güncelleme sunarken bölge bölge yayınlar yapıyor. Çin, küresel, Avrupa, Türkiye gibi bölge bölge güncellemeler yapılıyor ve bu güncellemelerin sürümlerinde farklılıklar olabiliyor.

Zaten bu nedenle güncelleme geldiği zaman tüm akıllı telefonlar güncellemeyi bir anda almıyor. Zaman içerisinde parça parça güncelleme geldiğini görüyoruz. Güncellemeyi daha erken almak adına, telefonunuzda bölge değişikliği yaptığınız zaman bu şekilde bir uyarı görebiliyorsunuz.

Çözüm: Eğer telefonunuzda bölge değişikliği yapılmışsa ve güncelleme geldiğinde böyle bir hata mesajı alıyorsanız, telefonunuzu yeniden kendi bölgenize alın ve güncellemeyi bir kez daha deneyin. Bu şekilde size uygun olan güncelleme geldiği zaman sorunsuz yükleme yapabileceksiniz.

Resmi Olmayan Bir ROM Paketine Yükseltme Yapmanıza İzin Verilmiyor

En sık karşılaştığımız MIUI 12 hataları içerisinde yer alan resmi olmayan ROM hatası, tamamen güncelleme paketiyle alakalı. Resmi olarak güncellemeler sunulduğu gibi, beklemek istemeyen kullanıcılar için bazı geliştiriciler tarafından özel oluşturulmuş güncelleme paketleri de var.

Bunlar değiştirilen ROM’lar olarak öne çıkıyor ve değiştirilen ROM sürümleri resmi Xiaomi geliştiricilerinin kontrolünde olmuyor. Bu nedenle Xiaomi bu tip yüklenen ROM’ları hem güvenli görmüyor hem de asıl güncellemeyi yaparken böyle bir hata mesajı alıyorsunuz.

Çözüm: 3.parti yani dış müdahale olan ROM’ları kaldırın. Akıllı telefonunuza yeniden güncelleme gelmesini bekleyin. Resmi güncelleme geldiği zaman, bu kez hata ile karşılaşmayacaksınız. Eğer güncelleme gelmiyorsa, manuel olarak yazılım güncellemelerini kontrol etmeyi deneyin.

Bu Güncellemenin Kaynağı Doğrulanamıyor. Tekrar İndirmeyi Deneyin Hatası

MIUI 12 hataları içerisinde en can sıkıcılarından biri, tekrar deneyin mesajının gösterildiği bu hatadır. Güncelleme indirilirken akıllı telefonunuzu bir köşeye bırakıyorsunuz ve geldiğinizde böyle bir uyarı olduğunu görüyorsunuz. Bunun nedeni bağlantınızda oluşan sorunlardır. Bir anlık internet bağlantısı sorunu, güncellemenin indirilmesini engelleyebilir.

Çözüm: Güncelleme yapacaksanız kararlı bir Wi-Fi bağlantısına geçin. Kararlı bir bağlantıya geçtikten sonra, yazılım güncelleme kısmını manuel olarak kontrol edin ve yeniden güncellemeyi indirmeyi deneyin. MIUI 12 hataları içerisinde sık karşılaşılan sorun, dediğimiz gibi genelde bağlantı kaynaklı yaşanır ve 4G ya da 5G bağlantılarında karşımıza çıkar.

Cihaz Belleğinin Önbellek Bölümünde Güncelleme için Yeterli Boş Alan Yok

Telefonunuzun depolama alanı çok doluysa, güncellemeyi indirirken sorun yaşarsınız ve bir uyarı mesajı alırsınız. Aldığınız bu uyarı mesajında alan dolu olduğu için sizi yönlendiren bir uyarı mesajıdır. Haliyle boş alan olmadığı için telefonunuz güncellemeyi yükleyemez.

Çözüm: Böyle bir uyarı gösterildiği an yapmanız gereken telefonunuzu boşaltmak olacak. Marka ve modele göre değişmekle beraber minimum 6 GB boş alan açmanızı öneririm. Çünkü bazı güncellemeler 4-5 GB seviyesine kadar çıkabiliyor. Güncelleme paket içerisinden çıkarılırken de ek bir boyut gerekebiliyor.

Güncelleme Günlüğüne Erişim Yetkisi Yok

Bu hatanın nedeni, daha önce bir deneme sürümünü ya da aynı arayüzün farklı bir versiyonunu manuel olarak yüklemenizdir. Yani bir nevi beta yüklemesi yapmanızdır. Bu durumda telefonu Orijinal yazılımına geri döndürmek en iyi çözüm olacaktır.

Çözüm: Eski sürüme geri dönüp, ardından yeniden son güncellemenin kontrollerini yapın. Yeni güncellemeyi göreceksiniz ve bu kez MIUI 12 yüklemesinde sorun yaşamayacaksınız.

En sık karşılaşılan MIUI 12 hataları bunlar. Sizin telefonunuzda bunların dışında bir hata varsa ve güncellemeyi yükleyemiyorsanız o zaman yorum bölümünden mesaj atmayı unutmayın. Yaşadığınız soruna çözüm bulmaya çalışalım.