Xiaomi Telefonlar için AdaptiveSync Teknolojisi Gözüktü

Xiaomi telefonlara AdaptiveSync adı verilen bir sistem getirilecek. Hangi telefona nasıl bir özellik geliyor?

AdaptiveSync

Xiaomi, yeni akıllı telefon modellerinde yazılım konusuna farklı bir özen göstermeye başladı. Çinli marka donanımlarını yazılımlarla desteklemeye kararlı. Bu noktada markanın yeni akıllı telefonlarında bir yazılım artısı daha olacak. AdaptiveSync adı verilen yeni bir teknoloji kullanılacak ve bu teknoloji ile telefonların ekranları değişecek.

Bugün ortaya çıkan Xiaomi Mi 10T Pro modelinin posterlerinde fark edilen teknoloji, ekran yenileme hızını en iyi seviyeye taşıyacak. Bunu ekran yenileme hızını maksimuma çıkarmak olarak algılamayın. Dilerseniz ilk olarak Mi 10T Pro akıllı telefon modelinde kullanılacak AdaptiveSync yazılımının ne işe yarayacağına.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı

AdaptiveSync ile Xiaomi Akıllı Telefonlarında Farklı Bir Dönem Başlıyor

Bu teknoloji ekran yenileme hızının kademeli olarak artmasını sağlayacak. Mi 10T Pro modelinde 144 Hz ekran yenileme hızı sunulacak. Fakat AdaptiveSync sayesinde ekranın sürekli 144 Hz olmadığını göreceğiz.

Bu teknoloji, ihtiyaca göre otomatik olarak yenileme hızının belirlenmesini sağlıyor. 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz ya da 144 Hz arasında geçiş yapılabilecek. Hemen bir örnekle açıklamamızı detaylandırmaya çalışalım.

Bir oyun çalıştırdınız ve oyunun grafik ayarlarına bakıldığı zaman ekran yenileme hızı 60 Hz olara gözüküyor. Maksimum 60 Hz yenileme hızını destekleyen bir oyunda 144 Hz yenileme hızını kullanmak bir anlam ifade etmeyecek çünkü değişen bir şey olmayacak.

İşte burada AdaptiveSync devreye girecek ve oyunun yenileme hızına göre ekranı ayarlayacak. Bir tek oyunlarda değil videolarda ve standart olarak ekranı kullanırken de bu otomatik sistem devreye girecek. Böylece en iyi şartlarda en iyi görüntü kalitesini elde edeceksiniz.

Başta bir artı şu olacak ki sürekli 144 Hz yenileme hızı çalıştırılmadığı için telefonun pili daha uzun süre dayanabilecek. Bu konuda düzenlemeleri yapacak olan Xiaomi yeni teknolojisini Mi 10T Pro akıllı telefonlarda kullanacak ama bu bir yazılım artısı.

Yani güncelleme ile yenileme hızı yüksek olan tüm Xiaomi akıllı telefonlarına AdaptiveSync özelliği getirilebilir. Neden olmasın?